Θωμάς Μπαρμπαρούσης – Εκλογές στο Ξηρόμερο: Κτυπήματα κάτω από τη μέση – Επίμονες φήμες για χρηματισμούς!

Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει
Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Όσο πλησιάζει η κρίσιμη ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών το κλίμα συνεχώς διολισθαίνει στην απόλυτη τοξικότητα επαναφέροντας στο προσκήνιο ντροπιαστικές πρακτικές και καταστάσεις του παρελθόντος, που αμαύρωσαν την εικόνα του Ξηρομέρου και των Ξηρομεριτών.

Οι εκλογές για τον Δήμο Ξηρομέρου, όσο πλησιάζουμε προς την 8η Οκτωβρίου, γίνονται ιδιαίτερα αμφίρροπες και αυτό είναι που δημιουργεί σε κάποιους άγχος, ανησυχία και νευρικότητα – στοιχεία που επιφέρουν απώλεια ψυχραιμίας. Και όταν κάποιος χάνει την ψυχραιμία του, είναι ικανός για όλα, ακόμα και τα χειρότερα.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η ‘’τραμπούκικη κουλτούρα’’ ορισμένων, τότε το παζλ ολοκληρώνεται και δημιουργείται το τοξικό σκηνικό, που απειλεί να κυριαρχήσει και σε αυτές, όπως και σε προηγούμενες εκλογές στο Ξηρόμερο.

Οι υποψήφιοι, όποιοι και αν είναι, θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να λειτουργήσουν υπεύθυνα και με αξιοπρέπεια, θέτοντας και κόκκινες γραμμές στην προεκλογική τους εκστρατεία και την προσπάθεια να εκλεγούν.

Πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο εκ των υποψηφίων Δημάρχων κ. Σάββας τ. Πρόεδρος Εφετών Αθηνών, δέχεται αήθεις επιθέσεις, τέτοιες που αγγίζουν ακόμη και τα όρια της παλιανθρωπιάς.

-Τι κατεβαίνεις με αυτόν υποψήφιος; Αυτός θα πεθάνει!!!

Ποιος είναι αυτός, που είπε τον ‘’χρησμό’’; Και σε ποιόν; Μπορείτε να το φαντασθείτε; Πιστεύω, πως ναι….

Ίσως να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το συμβάν, οπότε θα δοθούν και επίσημες απαντήσεις σε όλα τα προαναφερθέντα ερωτήματα.

Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω το γεγονός, αφενός λόγω του ότι η πηγή μου είναι αξιόπιστη, αλλά και γιατί ο ίδιος πριν από περίπου 8 μήνες δέχθηκα ανάλογη μακάβρια, αήθη και απάνθρωπη επίθεση, από ‘’ανώνυμο’’ και μάλιστα μέσα από τις στήλες του xiromeronews. Επέστησα την προσοχή στον μπλόγγερ και του γνωστοποίησα ότι επανάληψη τέτοιας συμπεριφοράς και σχολίων, αναπόφευκτα θα μας οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες. Κάπως έτσι φθάσαμε στον περιορισμό και στο συμμάζεμα των ανώνυμων, χυδαίων και απάνθρωπων σχολίων στα μπλογκς του Ξηρομέρου.

Τι έλεγε ο “ανώνυμος” -που πλέον έχασε την ανωνυμία του- μετά την συνδρομή της Αρμόδιας Αρχής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου προσέφυγα;

Απευθυνόμενος στο πρόσωπό μου έγραφε επί λέξει : ‘’Μιλάει και αυτός που είναι με το ένα πόδι μέσα στην κάσσα ‘’.

Αλήθεια υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν τα κιτάπια του Αγίου Πέτρου και μάλιστα έχουν υπογράψει και σύμβαση μαζί του, ώστε αυτοί να ζήσουν και οι άλλοι -τους οποίους δεν συμπαθούν- να αποδημήσουν εις Κύριον;

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, κάποιοι επιδιώκουν να επαναφέρουν το καθεστώς του χρηματισμού. Είναι, συνήθως, άτομα που εμφανίζονται να ‘’κουμαντάρουν’’ ψηφοφόρους -κυρίως συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.

Θέλω να πιστεύω ότι οι Συνδυασμοί θα θέσουν στο περιθώριο, όλους αυτούς τους ‘’ιδιότυπους κομματάρχες’’, που δυστυχώς υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα χωριά και ότι οι εκλογές του Οκτωβρίου θα γίνουν με καθαρές διαδικασίες και όρους.

Τα κάθε είδους ‘’λαμόγια’’ του Ξηρομέρου θα πρέπει, πάση θυσία, να παραγκωνισθούν και το Ξηρόμερο να κινηθεί μέσα στα πλαίσια της ηθικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Ας αφήσουμε, αυτή τη φορά, να μιλάει η Ελλάδα για τον Δήμαρχο των περιττωμάτων, και όχι για το Ξηρόμερο.

Πάντως, τυχόν αποκάλυψη γεγονότων και περιστατικών, ωσάν αυτά, που περιγράφω -και τα οποία, προφανώς δεν είναι, αποκύημα νοσηρής φαντασίας- θα φέρουν τα πάνω κάτω στο Ξηρόμερο.

Οψόμεθα, λοιπόν, αν η συνέχεια θα δοθεί, από εκείνους που πρέπει να δοθεί. Γιατί, η δημοσιογραφική πένα φθάνει τα πράγματα μέχρι ενός σημείου για λόγους ευνόητους…

Τα υπόλοιπα ανήκουν σε άλλους….