Αγρίνιο: Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο υγειονομικοί – Τι λένε οι δικηγόροι τους

Απολογήθηκαν σήμερα στην αρμόδια Ανακρίτρια Αγρινίου και εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο γιατρός και η νοσηλεύτρια σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων.

Οι δυο υγειονομικοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες που περιλαμβάνει η δικογραφία περι εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, δωροληψίας υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωσης κλπ.

Οι περιοριστικοί όροι προβλέπουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγύηση, ελαχίστη (1000 ευρώ) για την νοσηλεύτρια και μεγαλύτερη 10 χιλ. ευρώ για τον γιατρό.

Σε δήλωση της στο agrinionews.gr η κυρία Αλεξάνδρα Κατσακιώρη, δικηγόρος της νοσηλεύτριας σημειώνει πως η εν λόγω απόφαση εναρμονίζεται με το αποδεικτικό υλικό. 


Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

«Η εντολέας μου αρνείται διαρρήδην τις αποδιδόμενες κατηγορίες . Από τη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία ουδόλως στοιχειοθετούνται στο πρόσωπο της τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται . Μετά την πολύωρη απολογία της σήμερα, με σύμφωνη γνώμη της κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αγρινίου και της κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αγρινίου, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η εν λόγω απόφαση εναρμονίζεται με το αποδεικτικό υλικό».

O κ. Γιάννης Ψάρρης, συνήγορος του ιατρού, δήλωσε τα εξής: «Είναι αδικήματα τα οποία δεν τα αποδέχεται και κατά την δική μας άποψη δεν στοιχειοθετούνται. Από εκεί και πέρα η ανακριτική διαδικασία πιστεύω θα αποκαλύψει αυτές τις πτυχές που θεωρούμε ότι είναι καίριες ούτως ώστε να ενισχυθεί η θέση μας».