Ν. Φαρμάκης: Με νοικοκύρεμα και εξορθολογισμό το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2020

«Με σωστό, νηφάλιο σχεδιασμό και σκληρή δουλειά των υπηρεσιών «νοικοκυρεύουμε» το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας μας επιτυγχάνουμε μια «έκρηξη» του Προγράμματος με 96 εκατ. ευρώ που μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανέλθουν σε 160 εκατ. ευρώ». Με αυτές τις φράσεις περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης την πρόταση κατάρτισης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2020.
Μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι προηγήθηκε μια εξαντλητική διαδικασία σε διαρκή επαφή με τους Δημάρχους για την αξιολόγηση προτεραιοτήτων και με βάση αντικειμενικά κριτήρια μεταξύ των οποίων την ωριμότητα έργων που εντάσσονται.
Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και εξειδίκευση του Προγράμματος. 
Προ ημερησίας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία κατέληξε σε  έκδοση απόφασης με την οποία επισημαίνει ότι το σώμα παραμένει σταθερό στην απόφαση που έλαβε το 2017 για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αναστολή των πλειστηριασμών. Θεωρεί επιτακτικότερο σήμερα, παρά ποτέ να ανασταλεί οποιοδήποτε καταδιωκτικό μέτρο κατά της πρώτης κατοικίας και ορίζει επιτροπή η οποία θα επεξεργαστεί προτάσεις προς την Κυβέρνηση και την Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Την Επιτροπή θα αποτελούν εκπρόσωποι των παρατάξεων και συγκεκριμένα οι Μαρία Μπίλια (Όλα από την αρχή), Γιώργος Αγγελόπουλος (Δυτική Ελλάδα: Δικαίωμα στην Πρόοδο), Δημήτρης Κατσικόπουλος (Δυτική Ελλάδα Μπροστά), Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας) και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος. Το θέμα έφερε προς συζήτηση η παράταξη «Δυτική Ελλάδα. Δικαίωμα στην Πρόοδο». 


Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ