Δείτε την ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ σε ηλικία 14 ετών με τον πατέρα της!


Η Μαρία Κάλλας το 1937 σε ηλικία 14 ετών μαθήτρια γυμνασίου, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με τον πατέρα της, λίγους μήνες πριν φύγει για την Ελλάδα μαζί με την μητέρα της και την μεγαλύτερη αδερφή της Υακίνθη, λόγω διαζυγίου των γονιών τους. Ο πατέρας της ο Γιώργος Καλογερόπουλος φαρμακοποιός από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας και η μητέρα της η Ευαγγελία Δημητριάδη από την Στυλίδα Φθιώτιδας, αποφασίζουν να ταξιδέψουν το 1923 στην Αμερική για αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, λίγους μήνες πριν η ίδια γεννηθεί. Η μικρή Μαρία θα λάβει εκεί την πρωτοβάθμια και μέρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου από παιδί εκφράζει την αγάπη της για την μουσική, ξεκινώντας σε ηλικία επτά ετών μαθήματα πιάνου και κερδίζει σε μουσικούς διαγωνισμούς στο σχολείο, τραγουδώντας παράλληλα και σε ραδιοφωνικές εκπομπές για παιδιά. Κατά την διαμονή της αργότερα στην Αθήνα κάνει εγγραφή στο Ωδείο Αθηνών όπου και απορρίπτεται καθώς δεν έχει αποκτήσει την απαραίτητη θεωρητική γνώση.

Τότε η μητέρα της απευθύνεται στην δασκάλα μουσικής Μαρία Τριβέλλα όπου της κάνει ιδιαίτερα μαθήματα αφιλοκερδώς για να επεκτείνει τις φωνητικές της δυνατότητες και καταφέρνει σε λίγους μήνες να την απογειώσει και να εισαχθεί με επιτυχία στο Ωδείο ερμηνεύοντας την άρια “Ocean Tou Mighty Monster” από την όπερα “Όμπερον” του Βέμπερ. Κατά την μαθητεία της στην σχολή, μια από τις δασκάλες η διάσημη Ισπανίδα σοπράνο Ελβίρα Ντε Ιντάλγκο θα την μυήσει στο συγκεκριμένο είδος με αριστοτεχνική δεξιοτεχνία και ιδιαίτερα στο δικό της ρεπερτόριο με ιταλικές επιρροές που θα συντελέσει σημαντικά στην μετέπειτα εξέλιξη της. Η πρώτη ουσιαστικά επαγγελματική της εμφάνιση γίνεται το 1941 στον “Βοκκάκιο” του Φράντς Φον Σουπέ και ένα χρόνο αργότερα έρχεται ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος με την “Τόσκα” του Πουτσίνι. Η μεγαλειώδης καριέρα που ακολουθεί τις επόμενες δεκαετίες ερμηνεύοντας στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου τα σπουδαιότερα έργα της όπερας, παραμένει μέχρι σήμερα μοναδική και αξεπέραστη και ένας ολόκληρος πλανήτης υποκλίθηκε με σεβασμό και θαυμασμό στο ανεπανάληπτο ταλέντο της.#arisloupasis#

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Το άρθρο Δείτε την ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ σε ηλικία 14 ετών με τον πατέρα της! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.