ΕΚΘΕΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ Δ. ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η πρόσφατη ανακοίνωση (Εδώ) που χαρακτηρίζει το νερό της Βόνιτσας ακατάλληλο για κατανάλωση και μαγείρεμα έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Το πρόβλημα αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Βόνιτσας, Μοναστηρακίου, Θυρρείου και Δρυμού, όπου το νερό κρίθηκε ακατάλληλο σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Παρόλο που υπάρχουν έγγραφα που κυκλοφορούν σε τοπικά μέσα (Εδώ), δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχουν νεότερες μετρήσεις ή αν οι υπάρχουσες βασίζονται σε παλιότερα δεδομένα.

Η αβεβαιότητα αυτή επιτείνει την ανησυχία των πολιτών, καθώς δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την προέλευση του προβλήματος.

Οι τοπικές αρχές, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, προχώρησαν σε ενημέρωση των κατοίκων να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και μαγείρεμα, και ξεκίνησε η διανομή εμφιαλωμένου νερού για τις βασικές ανάγκες. Ωστόσο, παραμένει ασαφές πότε και πώς θα αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού, δημιουργώντας ανησυχία στους πολίτες, οι οποίοι ζητούν περισσότερη ενημέρωση και διαφάνεια.

Στα πλαίσια του σεβασμού των αναγνωστών της σελίδας μας https://xiromeropress.gr/ και στην εμπιστοσύνη στη έγκυρη και με αποδείξεις ενημέρωση στα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει σας δίνουμε το δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου που ενημερώνει τα μέλη του συλλλογου για πιθανά κρούσματα γαστρεντερίτιδας .

Επίσης διαβάστε και την έκθεση της οποία έχει σταλεί στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας απο την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέριας και το τμήμαΓενικής Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας με όλο το ιστορικό και τους λόγους  που δόθηκε η εντολή αποφυγής χρήσης του νερού στα διαμερίσματα ΒΟΝΙΤΣΑΣ ,ΜΟΝΑΣΤΙΡΑΚΙΟΥ, ΔΡΥΜΟΥ ΚΑΙ ΘΥΡΡΕΙΟΥ .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΣΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΛΩΡΙΟΥ  ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ ΘΑ ΔΗΜΗΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΩΧΕΥΟΥΝ ΚΥΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 

 

 

 

Το άρθρο ΕΚΘΕΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ Δ. ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.