ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ:Αλήθειες και ψέματα ρισκάροντας την υγεία των πολιτών απο τη δημοτική αρχή

Την ίδια στιγμή από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκύπτει πως το πόσιμο νερό από το καλοκαίρι παρουσιάζει πρόβλημα ενώ πρωτοφανές χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι, με βάση την έκθεση υγειονομικής διερεύνησης της καταλληλότητας του πόσιμου νερού από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας (20/9/24), προκύπτουν σοβαρές ευθύνες και παραλείψεις. Προέκυψε, μεταξύ άλλων, πως το νερό δεν χλωριώνονταν, πως η υδροληψία βυτίων από τις πηγές Κορπής ήταν ανοικτή και χωρίς επίβλεψη από υπηρεσία του δήμου, δεν ήταν συντηρημένη η εγκατάσταση απολύμανσης και δεν γίνονταν αυτόματη απολύμανση στο νερό των βυτίων.
Οι μικροβιακές αναλύσεις έδειξαν τόσο στην υδροληψία των πηγών Κορπής, όσο και στα δίκτυα , πολύ υψηλές τιμές μικροβιακής επιβάρυνσης κοπρανούδους προέλευσης αλλά και περιβαλλοντικής. Η αρμόδια υπηρεσία υποδεικνύει μια σειρά από ενέργειες στις οποίες υποχρεούται να προβεί ο δήμος, που καλείται παράλληλα να εξηγήσει γιατί επέδειξε τέτοια χαλαρότητα και ανευθυνότητα στην διαφύλαξη των υποδομών παροχής ποιοτικού πόσιμου νερού σε χιλιάδες δημότες, κάτι που αποτελεί μια από τις βασικές υποχρεώσεις της.

Προς το παρόν δεν δόθηκε ακόμη απάντηση στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης όπως πχ στην καταγγελία πως δεν υπήρχε υπάλληλος να προβεί σε χλωριώσεις κλπ. Μάλιστα με σημερινό του έγγραφο (23-9-2024) ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου επισημαίνει τον κίνδυνο δημόσιας υγείας από πιθανή εμφάνιση γαστρεντερίτιδας.

«Δεν είναι κάτι που εμπνέει ανησυχία. Δουλεύουμε και παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε σε δύο ημέρες από σήμερα, το πρόβλημα να έχει λυθεί.
Σε κάθε περίπτωση, μοιράσαμε στον κόσμο νερά και προσπαθήσαμε να τους ενημερώσουμε», ανέφερε σήμερα στο enikos.gr, ο δήμαρχος Αθανάσιος Κασόλας>>.

5η μέρα σήμερα και το πρόβλημα παραμένει με τους κατοίκους να τραβούν το δικό τους γολγοθά χωρίς ένα από τα βασικότερα αγαθά διαβίωσης .
Η αμέλια από πλευράς δημοτικής αρχής έφερε το αποτέλεσμα να παρουσιάσει θέμα και το νερό της έδρας του δήμου στη Βόνιτσα που στις μετρήσεις του Ιουνίου δεν είχε
το πρόβλημα που είχε εντοπιστεί στις κοινότητες Μοναστηρακίου και Δρυμού από τον Ιούνιο.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

 

 

ΔΡΥΜΟΣ

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΤΡΗΣΗ 29/6/2024 ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΝΕΡΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ??

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ 3 ΚΑΙ 4 ΣΤΗΣ ΠΗΓΕΣ ΚΟΡΠΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΝΕΡΟ

ΚΑΝΑΛΙ 4 ΚΑΙ 3 ΚΟΡΠΗ

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΙ ΕΔΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ??

ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑ

ΚΑΤΟΥΝΑ

 

ΤΡΥΦΟΥ ΚΛΠ, ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ??

 

ΤΡΥΦΟΥ

ΠΟΓΩΝΙΑ

 

 

ΥΓ. ΤΟ ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΠΑΛΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ .
ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΠΑΘΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ?????

ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ
ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ .

Το άρθρο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ:Αλήθειες και ψέματα ρισκάροντας την υγεία των πολιτών απο τη δημοτική αρχή εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.