Το όραμα της εταιρείας γίνεται πραγματικότητα και το πρώτο τρακτέρ μεθανίου- βασισμένο στο μοντέλο T6.180 των 180 ίππων- θα λανσαριστεί επίσημα στην έκθεση Agritechnica το Νοέμβριο.

Το πρώτο της εναλλακτικό τρακτέρ μεθανίου βάζει στην παραγωγή η New Holland, με σκοπό να αντιμετωπίσει την πρόκληση στη γεωργία που λέγεται βιωσιμότητα. Το τρακτέρ με μεθανίου της New Holland είναι ουσιαστικά ένα T6.180 των 180 ίππων με τον κινητήρα να προέρχεται από της Fiat Powertrain Technologies (FPT).

H τελική έκδοση του τρακτέρ μεθανίου της New Holland. Μπορεί να αναγνωριστεί από τις δεξαμενές μεθανίου μπροστά και κάτω από την καμπίνα.

Σύμφωνα με τη New Holland, τα λειτουργικά κόστη του τρακτέρ με μεθανίου θα είναι κατά 30% χαμηλότερα. Αυτό απαντάνται αν σκεφτεί κανείς ότι οι εκπομπές CO2 μειώνονται κατά 10% και επειδή δεν υπάρχουν εκπομπές αιθάλης, δεν υπάρχει ανάγκη για την τοποθέτηση πολύπλοκων και δαπανηρών συστημάτων μετεπεξεργασίας καυσαερίων (βλέπε DPF, SCR). Αρχικά η New Holland σκοπεύει να κατασκευάσει 20 τέτοια τρακτέρ στο εργοστάσιό της στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Basildon.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Future Farming, oι αγοραστές επιλέγονται προσεκτικά επειδή η New Holland θέλει να παρακολουθεί στενά τα νέα τρακτέρ, ορισμένα εκ των οποίων θα παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα θα ταξιδέψουν στη Γαλλία. Το πρώτο πρωτότυπο τρακτέρ με μεθάνιο αποκαλύφθηκε από τη New Holland το 2013, ακολουθούμενο από ένα άλλο πρωτότυπο το 2017, το οποίο είχε αρκετά φουτουριστικό σχεδιασμό. Φτάνοντας στο 2019 και στην επερχόμενη Agritechnica , η New Holland θα παρουσιάσει την τελική έκδοση του τρακτέρ που πρόκειται να μπει στην παραγωγή άμεσα.

Πηγή: Future Farming
.agronews.gr/

The post Hρθε το πρώτο τρακτέρ μεθανίου 180 ΙΠΠΩΝ appeared first on XIROMERO PRESS- XIROMEROPRESS.GR.

Διαβάστε περισσότερα στο xiromeropress.gr