Energean: Νοιαζόμαστε, μπορούμε και πετυχαίνουμε τους στόχους μας για το Περιβάλλον.

Η παραλία στο Δασύλλιο Πρίνου,
με φόντο τις εξέδρες παραγωγής υδρογονανθράκων
 (φωτό: Δημήτρης Αθανασίου)
     Απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα έχει η μέριμνα για το Περιβάλλον που επιδεικνύει η Energean σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, η οποία τιμάται την Παρασκευή 5 Ιουνίου και έχει ως βασικό μήνυμα «Γιορτάστε τη  Βιοποικιλότητα», η Energean, πέραν της στρατηγικής επιλογής για στροφή από το πετρέλαιο στο φυσικό αέριο – καύσιμο από το οποίο προέρχονται ήδη σε ποσοστό άνω του 80% τα αποθέματα της εταιρείας – επισημαίνει τα εξής:
1)    Η βιοποικιλότητα δεν έχει επηρεαστεί σε καμία από τις θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται.
2)    Η στρατηγική συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Ισμαρίδας-Βιστωνίδας και Θάσου διασφάλισε τη λειτουργία και τη συντήρηση δικτύου τηλεμετρικών σταθμών καταγραφής της βιοποικιλότητας στο Δέλτα του Νέστου και στο γειτνιάζον Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Energean και ο Φορέας Διαχείρισης προγραμματίζουν ήδη την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογραφεί στο πλαίσιο του εορτασμού της περσινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews