Aπόκοσμα πλάνα από τον βυθισμένο Τιτανικό – Στο “φως” άγνωστες λεπτομέρειες του θρυλικού πλοίου (vid)

Eχουν περάσει 110 χρόνια από τότε που βυθίστηκε το περίφημο πλοίο “Τιτανικός RMS”, ωστόσο έως τώρα δεν είχε δημοσιευτεί ποτέ κάποια φωτογραφία ή βίντεο που να δείχνει λεπτομερώς τα συντρίμμια του.

Πλέον, ένα βίντεο από το “OceanGate Expeditions” που ανέβηκε στο YouTube δείχνει στιγμιότυπα από τον πάτο της θάλασσας, όπου είναι βυθισμένο το θρυλικό πλοίο.

Η ομάδα κινηματογράφησε το ιστορικό πλοίο με την υψηλότερη ανάλυση βίντεο, πλάτους περίπου 8.000 pixel (8k), που τους επιτρέπει να κάνουν ζουμ σε συγκεκριμένες περιοχές χωρίς απώλεια ποιότητας εικόνας.

Αυτό τους επέτρεψε να δουν λεπτομέρειες που δεν είχαν ξαναδεί, όπως το “Noah Hingley & Sons Ltd”, το οποίο είναι χαραγμένο στην άγκυρα.

Όπως ανέφερε ο Ρόι Γκόλντεν: “Για παράδειγμα, δεν είχα δει ποτέ το όνομα του κατασκευαστή αγκύρων, Noah Hingley & Sons Ltd., στην άγκυρα στο λιμάνι”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πώς: “Μελετούσα το ναυάγιο για δεκαετίες και έχω ολοκληρώσει πολλές καταδύσεις και δε θυμάμαι να έχω δει άλλη εικόνα που να δείχνει αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας“.

Η OceanGate, ανέφερε ότι από τώρα και στο εξής, θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας, για να παρακολουθεί την αποσύνθεση του πλοίου, στην πάροδο του χρόνου.

“Με τη βοήθεια επιστημόνων, το βίντεο θα υποστηρίξει επίσης την αναγνώριση ειδών που παρατηρούνται πάνω και γύρω από τον Τιτανικό και οι αρχαιολόγοι θα μπορούν να τεκμηριώσουν στοιχεία του ναυαγίου και της περιοχής των συντριμμιών με μεγαλύτερη λεπτομέρεια”, είπε η ομάδα.

Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι, μετά από τόσα χρόνια, μπορεί να έχουμε ανακαλύψει μια νέα λεπτομέρεια που δεν ήταν τόσο προφανής με τις προηγούμενες γενιές κάμερας” συμπλήρωσε ο Γκόλντεν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε 20 χρόνια το ναυάγιο του Τιτανικού μπορεί να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Υπενθυμίζεται ότι το 1912, ο “Τιτανικός“, έκανε το παρθενικό του δρομολόγιο μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού, με κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη, όμως δεν έφτασε ποτέ, αφού χτύπησε σε ένα τεράστιο παγόβουνο, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Από το συγκεκριμένο ναυτικό δυστύχημα, επιβίωσαν μόνο 712 άνθρωποι, από τους 2.200 επιβάτες. Ο εμπειρογνώμονας και δύτης του Τιτανικού, Ρόι Γκόλντεν, δήλωσε ότι με το βίντεο κατάφερε να δει κάποια χαρακτηριστικά του πλοίου, που δεν μπορούσε να διακρίνει προηγουμένως.

ΠΗΓΗ



0Shares

Το άρθρο Aπόκοσμα πλάνα από τον βυθισμένο Τιτανικό – Στο “φως” άγνωστες λεπτομέρειες του θρυλικού πλοίου (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.