AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΓΡΑΜΠΕΛΟΥ κ. Δ.ΤΑΓΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ και blogger κ. Κ.ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ.


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΓΡΑΜΠΕΛΟΥ κ. Δ.ΤΑΓΚΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ και blogger κ. Κ.ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ.
Διαβάζοντας την ανάρτηση Το μαρτύριο της λακκούβας βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι του Αγραμπέλου (xiromero.gr)
και έχοντας την ευθύνη (μιας και ερωτώμαι) ως Πρόεδρος της κοινότητας Αγραμπέλου, αισθάνομαι την υποχρέωση να απαντήσω και να ενημερώσω τον κο Γεωργούλα, αλλά και τους αγαπητούς αναγνώστες εκτός Αγραμπέλου (μιας και ΟΛΟΙ οι συντοπίτες μου είναι είδη ενημερωμένοι και γνώστες της πραγματικότητας μέσω της ομάδας που έχουμε εμείς σαν Κοινότητα Αγραμπέλου οπότε και δεν υπάρχουν οι απορίες και οι αμφιβολίες).
Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν διάβασα την ανάρτηση του σεβαστού Δημοτικού Συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κου Γεωργούλα Κωνσταντίνου ως προς το ενδιαφέρον που έδειξε (έστω και καθυστερημένα στα 11 χρόνια ενεργής ενασχόλησης του με τα κοινά του Δήμου Ξηρομέρου) ως προς το χωριό μου το Αγράμπελο. Πραγματικά τον ευχαριστούμαι.
Εδώ όμως θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το μαρτύριο το βιώνουν όχι μόνο οι κάτοικοι του Αγραμπέλου αλλά και της Χρυσοβίτσας καθώς και των επισκεπτών προς τα χωριά μας.
Πράγματι ο δρόμος είναι σε άθλια κατάσταση. Το έχουμε επανειλημμένως τονίσει μέσα από αναρτήσεις, προτάσεις, αλλά και αιτήματα, προς τον Δήμο Ξηρομέρου, και στην περιφέρεια.
Και όχι μόνο κύριε Γεωργούλα στην τωρινή θητεία μου, αλλά και στην θητεία που εσείς ο ίδιος ήσασταν σε θέση ισχύος. Τότε που να σας θυμίσω εσείς διαχειριζόσασταν αρκετές χιλιάδες ευρώ του Δήμου Ξηρομέρου, ενώ εμείς οι Πρόεδροι αναγκαζόμασταν να πληρώνουμε διάφορα λειτουργικά έξοδα στα χωριά μας από την τσέπη μας. Και απλά περιμέναμε τις υποσχέσεις σας για την πάγια (που δεν πήραμε ποτέ..).
Αλλά ας έρθουμε στο δια ταύτα για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας και γινόμαστε γραφικοί, κουράζοντας τους αναγνώστες.
Κύριε Γεωργούλα, θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να μιλήσουμε για τον συγκεκριμένο δρόμο για να μαθαίνετε εσείς (γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν το γνωρίζετε ) αλλά και οι αναγνώστες σας για τον δρόμο που μιλάμε.
Ο δρόμος αυτός χαράχτηκε και ασφαλτοστρώθηκε (ο μισός) από την πρώην Κοινότητα Αγραμπέλου κατά τα έτη 1982-1990. Ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγραμπέλου ολοκλήρωσε την ασφαλτόστρωση αυτού το 1996 με χρήματα του Συλλόγου. Χρησιμοποιούταν από τους κατοίκους του Αγραμπέλου για την μετάβαση στα χωράφια που είχαμε στον Κάμπο.
Ο δρόμος λοιπόν αυτός κύριε Γεωργούλα ΔΕΝ είναι χαραγμένος και δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη της περιφέρειας. (εκτός από το κομμάτι της ευθείας που ανοίκει στο Τ.Ο.Ε.Β.) Στην προηγούμενη θητεία μου είχα απευθυνθεί στην Περιφέρεια και είχαν ανταποκριθεί θετικά και ο κος Γιάννης Τέγας (Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) ο κος Λύτρας Γιάννης (πρώην Αντιπεριφερειάρχης) αλλά και η κα Σταρακά Χριστίνα (πρώην Αντιπεριφερειάρχης), οι οποίοι αν και πιστεύω ότι ήθελαν να βοηθήσουν δυστυχώς δεν μπορούσαν.
Αντιθέτως να σας ενημερώσω ότι εμείς σαν χωριό κάθε καλοκαίρι με πρωτοβουλία του εκάστοτε Προέδρου αλλά και του Συλλόγου μας κάναμε εθελοντική εργασία και μπαλώναμε τα κομμάτια του δρόμου που είχαν πρόβλημα. https://www.facebook.com/dimitris…/posts/10210249303604290
Το ίδιο κάναμε και το καλοκαίρι που μας πέρασε, που είχαμε ευτυχώς και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ την βοήθεια της Περιφέρειας, μιας και ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και μας τροφοδότησε με 200 τσουβάλια πίσσα.
https://www.facebook.com/dimitris.tagkas/posts/10217738996001919
Αλήθεια κύριε Γεωργούλα γνωρίζετε ότι ο δρόμος χρησιμοποιείται και από κατοίκους του χωριού σας; (μάλιστα κατά τους χειμερινούς μήνες που είναι πιο έντονο το πρόβλημα κατά 90% χρησιμοποιείται από κατοίκους του δικού σας χωριού). Τι κάνετε για αυτό το κομμάτι του δρόμου που ανήκει στην κοινότητα σας; Εμείς σας το φτιάξαμε (με χρήματα του Συλλόγου μας), εσείς δεν μπορείτε να το συντηρείτε?
Πως καυχιέστε όταν αναφέρεστε στον κάμπο τον οποίο βαπτίζετε «Ο κάμπος της Χρυσοβίτσας»;
Τότε είναι δικός σας κάμπος και τώρα είναι δικός μας;
Κύριε Γεωργούλα εγώ θα σας δείξω τι έχω καταθέσει:
https://prnt.sc/zp9ge3
https://prnt.sc/znpmwg
https://prnt.sc/zp72d8
(δυστυχώς αυτή την στιγμή εδώ που είμαι, έχω στη διάθεσή μου, μόνο τα αιτήματα αυτής της θητείας μου, θα ήθελα όμως να σας δείξω και της προηγούμενης (που μάλλον εσείς δεν λάβατε ποτέ υπόψιν σας, ίσως κάποια άλλη στιγμή…).
Ωστόσο αναρωτηθείτε, τι κάνατε εσείς κύριε Γεωργούλα για τον συγκεκριμένο δρόμο στα 11 χρόνια παρουσίας σας στην τοπική αυτοδιοίκηση? ΤΙΠΟΤΑ! Παρά μόνο αυτήν εδώ την ανάρτηση που αποτελεί πολιτική θέση και προσωπική σας αντιπαράθεση με την τρέχουσα Δημοτική αρχή που αποσκοπεί την ανάδειξη των προβλημάτων ….που ΕΣΕΙΣ προκαλέσατε με την αδιαφορία σας.
Και τώρα ταλαιπωρούμαστε εμείς για τα δικά σας ΧΑΛΙΑ ΕΡΓΑ που δεν κάνατε!
Κύριε Γεωργούλα ΕΣΕΙΣ είστε ο Θύτης και εμείς το Θύμα σας, μην προσπαθείτε λοιπόν να αντιστρέψετε την πραγματικότητα και να μετατρέψετε τις δικές σας ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ σε ευθύνες δικές μας.
Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να τοποθετηθώ .
Τάγκας Χρ. Δημήτριος
Πρόεδρος Κοινότητας Αγραμπέλου
Υ.Σ.(1) Ωστόσο έχουμε μεριμνήσει Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος να επισκευαστεί και αυτό το κομμάτι. Οπότε κοιμηθείτε ήσυχος κύριε Γεωργούλα θα καλύψουμε εμείς με τις δικές μας ενέργειες και αυτήν την αδράνειά σας.
Υ.Σ.(2) Και για να σας προλάβω κύριε Γεωργούλα , μην απαντήσετε ότι εσείς είσαστε ένας από τους πολλούς που έχετε στην ιδιοκτησία σας το xiromero.gr και μεταφέρετε απλά τα παράπονα των πολιτών . Διότι οι δικαιολογίες τέτοιου τύπου είναι απλά τερτίπια υπογείων.
Με εκτίμηση και Τιμή
Τάγκας Χρ. Δημήτριος
Πρόεδρος Κοινότητας Αγραμπέλου

Το άρθρο AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΓΡΑΜΠΕΛΟΥ κ. Δ.ΤΑΓΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ και blogger κ. Κ.ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ. εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.