Aντιδράσεις για «αναχρονιστικό» κήρυγμα Αγρινιώτη ιερέα-«διαστροφή η διαφήμιση της Pantene»,

Για μία ακόμη φορά ο εφημέριος του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Αγρινίου ,πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, απασχολεί το πανελλήνιο. 

Αυτή τη φορά καταγγέλλεται για «ρητορική μίσους» με αφορμή τα σχόλια του για δυο ζητήματα που συζητήθηκαν αρκούντως το τελευταίο διάστημα.

Αφενός για τη διαφήμιση της Pantene με πρωταγωνιστές αληθινά μέλη της ελληνικής LGBTQ+ κοινότητας και αφετέρου για τα βίντεο που εστάλησαν στα γυμνάσια της χώρας -και στη συνέχεια αποσύρθηκαν-για την εκπαίδευση των μαθητών μέσω της Προγεννητικής Αγωγής από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ο π. Καντάνης χαρακτήρισε απόλυτη διαστροφή της φύσης του ανθρώπου τη διαφήμιση ενώ παράλληλα εξέφρασε την ενόχληση για την απόσυρση του βίντεο.

Ειδικότερα, στο κήρυγμα του στη Θεία Λειτουργία της εορτής των Τριών Ιεραρχών ανέφερε: 

«επειδή κάποια εταιρεία έστειλε βίντεο εκπαιδευτικό στα σχολεία που κάνει λόγο για το αγέννητο παιδί διαμαρτυρήθηκε αρχηγός αντιπολίτευσης και έτρεξαν και τα μάζεψαν ως αναχρονιστικά. Την ώρα που υπάρχει διαφήμιση σε όλες τις τηλεοράσεις από εταιρεία μαλλιών και καλλυντικών που εκφράζει την απόλυτη διαστροφή της φύσης του ανθρώπου; Εκεί δεν είναι αναχρονιστικό και δεν προκαλεί τους νέους. Θα προκαλούσε τους νέους αν μάθαιναν ότι πριν την γέννησή τους έχει ζωή το αγέννητο παιδί στην κοιλιά της μητέρας. Κατάντια, πνευματική κατάρρευση. Πώς να έρθει η ευλογία του Θεού;».

Το άρθρο Aντιδράσεις για «αναχρονιστικό» κήρυγμα Αγρινιώτη ιερέα-«διαστροφή η διαφήμιση της Pantene», εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.