Η αλόγιστη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών απειλούν την μοναδική ομορφιά των θαλασσών, των παραλιών και του πολιτισμού της Ελλάδας.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε με προσοχή το παρακάτω ντοκιμαντέρ. Ο αγώνας της κοινωνίας του Δήμου Ξηρομέρου κατά της εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών στο παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και στη νήσο Κάλαμο, έχει συνοδοιπόρους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο και στην πατρίδα μας την Ελλάδα.
Δείτε τι γίνεται στο Πόρο, με το 28πλασιασμό της έκτασης για τις ιχθυοκαλλιέργειες μέσω της εκεί σχεδιαζόμενης ΠΟΑΥ, που απειλεί να εξαφανίσει κάθε άλλη δραστηριότητα σε ένα πανέμορφο νησί που ζει από τον τουρισμό.
———————
Πηγή: https://youtu.be
«Το Ιερό του Ποσειδώνα» είναι μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη και την αφοσίωση των κατοίκων του Πόρου να προστατεύσουν τον αγαπημένο τους τόπο από τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες. Έχοντας συγκινηθεί από τη μοναδική ομορφιά του νησιού και τη φιλοξενία των ντόπιων, ο σκηνοθέτης Mike Sampey και η παραγωγός Kirsten Bacon άντλησαν έμπνευση από τον αγώνα της κοινότητας ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες του σχεδίου ΠOAY.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..