Το νερό …νεράκι είπαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Βόνιτσας!!!

Έντονα παράπονα από μαθητές αλλά και από εκπαιδευτικούς δεχθήκαμε σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου με αφορμή την ελλιπή προμήθεια εμφιαλωμένων νερών στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς από την Δημοτική Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα και λόγω του προβλήματος με την καταλληλότητα του νερού, η Δημοτική Αρχή όπως ανακοίνωσε από την Κυριακή 22.9 το απόγευμα, προχώρησε όπως και έπρεπε, στην προμήθεια εμφιαλωμένων νερών σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου όπου έχει απαγορευτεί η πόση του τρεχούμενου νερού.

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο λοιπόν της Βόνιτσας, οι αρμόδιοι έδωσαν 16 συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού, εκ των οποίων η κάθε σκευασία είχε 24 μικρά μπουκαλάκια. Οι 16 συσκευασίες μοιράστηκαν στα δύο σχολεία με το κάθε σχολείο να παίρνει από 192 μπουκαλάκια (8 συσκευασίες)…

Όπως λοιπόν ενημερωθήκαμε από εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές με αυτή την ποσότητα ο κάθε μαθητής θα μπορούσε να έχει ένα ΜΙΚΡΟ μπουκαλάκι νερό για να βγάλει ένα πρόγραμμα μαθημάτων 5 και 6 ωρών…

Φυσικά για τους εκπαιδευτικούς δεν γίνετε λόγος καθώς τα νερά ίσα που έφταναν, ΑΝ έφταναν για τους μαθητές και μόνο…

Φυσικά δεν είναι δυνατόν ένα παιδί και με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή μας, να βγάλει μία ολόκληρη μέρα μαθημάτων με ΕΝΑ μόνο ΜΙΚΡΟ μπουκαλάκι νερό… Αν στο πρόγραμμα μάλιστα είχαν και Φυσική Αγωγή, τότε το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Καλό λοιπόν θα ήταν αύριο Τρίτη 24.9. αν εξακολουθεί να είναι ακατάλληλο το νερό του δικτύου, η Δημοτική Αρχή να φροντίσει να εφοδιάσει με περισσότερα μπουκάλια τα σχολεία. Και αν είναι εύκολο ας σκεφτούν και τους εκπαιδευτικούς. Και αυτοί χρειάζονται νερό!!!

Άλλωστε ΤΣΑΜΠΑ είναι τα μπουκαλάκια. Ας είναι καλά η ΚΟΡΠΗ…

Το άρθρο Το νερό …νεράκι είπαν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Βόνιτσας!!! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.