88η Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) .Ερώτημα για τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου..


Θα θυμίσουμε ότι  την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024  πραγματοποιήθηκε  συνάντηση ενημέρωσης του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου με Δημάρχους, Αντιδημάρχους, συμβούλους και στελέχη των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τη συμμετοχή τους στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

 

 Ο κ. Σακελλαρόπουλος ενημέρωσε για τις δράσεις και τη συντονισμένη προσπάθεια για την επανατοποθέτηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας και διεθνώς. 

Τόνισε εμφατικά ότι: «είναι πραγματικά πολύ σημαντική η συντονισμένη παρουσία των Δήμων στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ, προκειμένου να προβληθούν ολιστικά και μέσα από συνέργειες τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής καθώς και τα επώνυμα τοπικά προϊόντα, οι καλές πρακτικές, οι πολιτιστικές και κοινωνικές καινοτομίες, και τα επιχειρηματικά και στρατηγικά σχέδια που συνιστούν τη μοναδική ταυτότητα της Περιφέρειάς μας».

Μετά το πέρας της ενημέρωσης, τον λόγο πήραν οι Δήμαρχοι Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, (Ξηρομέρου), Κωνσταντίνος Μητρόπουλος (Ζαχάρως), Αλέξιος Γαλανόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Δήμου Πύργου, ΠαναγιώτηςΒαρβιτσιώτης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού Δήμου Καλαβρύτων, Αθανάσιος Ανδρικόπουλος, Αντιδήμαρχος Διοίκησης-Οικονομίας- Τουρισμού, Δήμου Ερυμάνθου, Ηλίας Καμπέρος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Αναπληρωτής Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Δημήτριος Ράπτης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής Ι.Π. Μεσολογγίου, Ευφροσύνη Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, Γεώργιος Κραλλής, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Τουρισμού Δήμου Ήλιδας, Χρήστος Κανελλής, Σύμβουλος Δημάρχου Δήμου Αιγιάλειας, Σπυρίδων Φλώρος, συνεργάτης Δημάρχου Δήμου Αγρινίου, Παύλος Σκούρας, Πρόεδρος ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρα, Δήμου Πατρών, Άγγελος Φερεντίνος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.

Στο σύνολό τους, οι εκπρόσωποι των Δήμων ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία της συνάντησης και εξήραν την ορθότητα του σχεδιασμού και τις δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας στο πλαίσιο διεξαγωγής της 88ης ΔΕΘ, αλλά και λοιπών εκθέσεων τουρισμού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το ερώτημα για τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου είναι :

Θεωρεί ότι μέσω της τρέχουσας (επιλεκτικής)    παρουσίας του Δήμου  στη 88η ΔΕΘ   προβάλλονται   “ολιστικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα επώνυμα τοπικά προϊόντα, οι καλές πρακτικές, οι πολιτιστικές και κοινωνικές καινοτομίες, και τα επιχειρηματικά και στρατηγικά σχέδια που συνιστούν τη μοναδική ταυτότητα της περιοχής μας; ”  

Το άρθρο 88η Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) .Ερώτημα για τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου.. εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.