54 γιατροί σε κύκλωμα με «μαϊμού» συνταγογραφήσεις! Πώς εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ


Τα μέλη του κυκλώματος που είναι πάνω από 65 εξέδιδαν ψευδείς συνταγές για υγειονομικό υλικό.

Ήδη έχουν γίνει 13 συλλήψεις ανάμεσά τους και δυο γιατροί.

Επίσης, έχουν συλληφθεί οι εγκέφαλοι του κυκλώματος και η λογίστρια.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 65 άτομα, εκ των οποίων 54 ιατροί και ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το newsit.gr το κύκλωμα από τον Απρίλιο του 2015 είχε φτιάξει μια επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, για να διαπράττουν απάτες και να εκδίδουν ψευδείς βεβαιώσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, αλλά και να «ξεπλένουν» τα χρήματα που έβγαζαν.

Με έναν αριστοτεχνικό τρόπο και με την βοήθεια των γιατρών εξέδιδαν ψευδείς συνταγές υγειονομικού υλικού, (κυρίως καθετήρων και αερίου οξυγόνου), σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια μέσω κατάλληλης υποδομής που είχαν διαμορφώσει, πετύχαιναν την εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ και την αποζημίωσή τους για τις εν λόγω συνταγογραφήσεις.

Στις συνταγές, είτε αναγραφόταν υγειονομικό υλικό χωρίς να έχουν εξετασθεί οι φερόμενοι ως ασθενείς, είτε συνταγογραφείτο υγειονομικό υλικό διαφορετικό από αυτό που απαιτούσε η πάθηση τους, το οποίο αποζημιώνονταν σε πολλαπλάσια τιμή.

Μάλιστα, οι αρχηγοί της οργάνωσης προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους και να ελαχιστοποιήσουν την κρατική παρέμβαση και τους ελέγχους των αρμόδιων Αρχών, εκμεταλλεύτηκαν το δίκτυο διανομής που είχαν αναπτύξει, καθώς και την ήδη υπάρχουσα δομή και οργάνωση εταιρειών που κατείχαν.

Από την έρευνα, αποκαλύφθηκε δίκτυο έξι εταιρειών και ατομικών επιχειρήσεων που ανήκουν στα μέλη της οργάνωσης και μέσω των οποίων πραγματοποιούταν η εκτέλεση των συνταγογραφήσεων και η νομιμοποίηση των εγκληματικών της εσόδων.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν άλλες 11 εικονικές εταιρείες και ατομικές οντότητες, χωρίς πραγματική δραστηριότητα, που εμφανίζονταν ως προμηθευτές του δικτύου, και με αυτόν τον τρόπο έκαναν τις συναλλαγές τους να είναι νόμιμες και να δικαιολογούν το ιατρικό υλικό για το οποίο αποζημιώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ και φαινομενικά παρείχαν στους ασφαλισμένους.

Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο απέφευγαν συστηματικά την απόδοση φόρου προστιθέμενης αξίας και φόρου εισοδήματος και για τον σκοπό αυτό είχαν εκδοθεί εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 13.000.000 ευρώ.

Το άρθρο 54 γιατροί σε κύκλωμα με «μαϊμού» συνταγογραφήσεις! Πώς εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.