Όταν οι ιχθυοκαλλιέργειες επιθετικά και χωρίς να λογαριάζουν τις ζωές των κατοίκων, έρχονται κοντά στις ακτές, μέσα σε πανέμορφους κόλπους και κανάλια, να στερήσουν από τις τοπικές κοινωνίες την ανάσα τους.

Ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ξηρομέρου κατά της εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών στο παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και στη νήσο Κάλαμο, έχει συνοδοιπόρους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το ντοκιμαντέρ μόνο 21 λεπτών, παρουσιάζει μια παρόμοια περίπτωση στο νησί Φλίντερ (Τασμανία) της Αυστραλίας. Ένα νησί πανέμορφο, με ένα εκπληκτικό θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον. 
Και όμως σε μία αδιανόητη επιθετική κίνηση, η βιομηχανία των ιχθυοκαλλιεργειών σε αυτό το μέρος θέλει να εγκαταστήσει ιχθυοκαλλιέργειες σε βιομηχανική κλίμακα.
Η Πολιτειακή Κυβέρνηση της Τασμανίας, χάρη στον αγώνα των κατοίκων, απέσυρε όλες τις αδειοδοτήσεις των ιχθυοκαλλιεργειών, γιατί σε κάποια μέρη οι υπεύθυνοι έχουν μάθει να ακούνε και να σέβονται τις τοπικές κοινωνίες ενώ αλλού τις υβρίζουν και στοχοποιούν ανθρώπους, ότι είναι λίγοι, γραφικοί και ανεπάγγελτοι που δεν ξέρουν τι λένε. Θέμα Παιδείας καθαρά και απλά ένα βολικό ψέμα.
Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους από την Καθετή και θα αναγνωρίσετε πολλές ομοιότητες με την περίπτωση μας.