Χρήστος Μπόνης: Debate υποψηφίων

Πληροφορήθηκα πριν λίγη ώρα από μια ανάγνωση σε ένα τοπικό ιστότοπο (blog) ότι ο διαχειριστής του συγκεκριμένου blog έδωσε στην δημοσιότητα κατόπιν πληροφορίες που είχε μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Αστακιωτών.

Προφανώς και ισχύει και δεν υπάρχει κάποια παραπληροφόρηση, απλά δεν είχαμε σκοπό να το μεταφέρουμε στην δημοσιότητα μια μέρα μετά την αποστολή μέσω email στους επικεφαλής των τριών ψηφοδελτίων, διότι κρίναμε ότι η αναμονή δύο ή τριών 24ωρων θα είναι πιο ωφέλιμη.

 

Επαναλαμβάνω ότι δεν υπήρχε καμιά προσπάθεια απόκρυψης και πως να υπήρχε άλλωστε από την στιγμή που επισήμως είχαμε ενημερώσει τα ενδιαφέροντα μέλη για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλία μας.

Εφόσον λοιπόν έρχεται στην δημοσιότητα, να δώσουμε ένα μικρό περίγραμμα τι έχουμε καταθέσει στους υποψήφιους (για να προλάβουμε τυχόν άλλες… διαρροές).

Ζητάμε να πραγματοποιηθεί ένα debate υπό την ευθύνη του Συλλόγου Αστακιωτών με ένα πλαίσιο πέντε ενοτήτων (το οποίο θα διαμορφώσουμε εμείς και θα σταλεί στους υποψήφιους για τις παρατηρήσεις τους), όπου η κάθε ενότητα θα περιεχέι 5 ή 6 υπό-θεματολογιες) π.χ. τουρισμός-πολιτισμός, οικονομία-ανάπτυξη, επενδύσεις, κλπ.

Εάν και εφόσον υπάρξει θετική ανταπόκριση, ομόφωνα θα προτείνουμε για την διεξαγωγή του το ΔΑΚ λόγω χώρου, διότι προφανώς η συμμετοχή των κάτοικων από όλα τα διαμερίσματα θα είναι αρκετά μεγάλη λόγω του ενδιαφέροντος (μόνο οι σύμβουλοι να παρευρεθούν θέλουμε την μια εξέδρα).

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ είναι μια πρωτόγνωρη πρακτική μιας και δεν έχει διεξαχθεί ποτέ μια τέτοια συζήτηση ανάμεσα στους επικεφαλής των ψηφοδελτίων, οι οποίοι αρκούνταν μόνο μέσω μιας συγκέντρωσης στον Αστακό και στην Αθήνα να δώσουν την ανάλογη έμφαση στο πρόγραμμά τους.

Προφανώς θα θέσουμε και μια παράλληλη διαδικασία η οποία θα συμπεριλαμβάνει τις ερωτήσεις από τους θεατές, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν απαντηθεί επαρκώς τα θέματα που θέλουν να θέσουν.

Όλα αυτά είναι διαδικαστικά τα οποία θα λυθούν εύκολα, ΑΡΚΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ, να τεθούν ενώπιον των ψηφοφόρων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ