Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού χτύπησε την Αιτωλοακαρνανία


Ζημιές σε καλλιέργειες από το χαλάζι σε περιοχές των Οινιάδων στο δήμο Μεσολογγίου και στη Λυσιμαχεία στο δήμο Αγρινίου, έφερε η χαλαζόπτωση το πρωί του Σαββάτου.

Το θετικό είναι πως δεν κράτησε για μεγάλη διάρκεια. Όπως είπαν αγρότες από τη Λυσιμαχεία στο Agronewsbomb, το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αλλά το φαινόμενο ήταν τοπικό πολύ.

Χαλάζι έπεσε και σε κάποια σημεία των Οινιάδων λένε οι πληροφορίες, ενώ όπως μας είπε ο παραγωγός Αντώνης Σταμάτης από τη Γουριά Μεσολογγίου, έχουν ξεριζωθεί νεαρά δέντρα ελιάς πλησίον του χωριού και υπάρχει μεγάλη καρπόπτωση από τους δυνατούς ανέμους και τον κυκλώνα

Ξεριζωμένες ελιές από τον αέρα. Οι παραγωγοί ζητάνε παρέμβαση ΕΛΓΑ
Στην περιοχή του Μεσολογγίου δεν έχει πέσει και πολύ νερό όπως προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι και τα περισσότερα προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία αφορούν αποκόλληση σκεπών από αγροτικές υποδομές.

Το χαλάζι που έπεσε στη Λυσιμαχεία και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ελιές
Στέγη αποθήκης αποκολλήθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη Ναυπακτία και στην περιοχή Τρίκορφο, την ώρα που έχει ξεκινήσει η επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα μας.

Η στέγη λόγω των δυνατών ανέμων πετάχτηκε αρκετά μέτρα μακριά από την αποθήκη, στον δρόμο που συνδέει το χωριό με τη Γαβρολίμνη. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός. Στην Άνω Βασιλική, οι ισχυροί άνεμοι “έκοψαν” δέντρο στα δύο

Ηδη εδώ και περίπου μιάμιση ώρα έχουν ξεκινήσει να πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ, που έχουν ως αποτέλεσμα την διακοπή του απόπλου των πλοίων της πορθμειακής γραμμής Ρίου Αντιρρίου από τις 8.30 το πρωί.

Ζημιές και στη Χαλκιδική

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε πριν λίγη ώρα η κακοκαιρία στην περιοχή της κοινότητάς Βραστάμων Χαλκιδικής. Δέντρα ξεριζώθηκαν και σημειώθηκαν πολλές υλικές ζημιές σε αγροτικές εγκαταστάσεις.

Οι αρμόδιοι της Περιφέρειας, του Δήμου καθώς και ανταποκριτής του ΕΛΓΑ έχουν ήδη ενημερωθεί και αναμένουμε τις σχετικές ενέργειές τους.
πηγή: agronewsbomb

Το άρθρο Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού χτύπησε την Αιτωλοακαρνανία εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.