Υπεριδιπλασιάζονται οι πόροι για την στρατηγική «Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» του Δήμου Αγρινίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
Δελτίο Τύπου
ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014 – 2020»
Υπεριδιπλασιάζονται οι πόροι για την στρατηγική «Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» του Δήμου Αγρινίου
«Θέλουμε το Αγρίνιο να γίνει μία πραγματικά πράσινη, έξυπνη και βιώσιμη πόλη. Για να μην παρεξηγηθώ, αυτός είναι ο στόχος μας για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, για κάθε πόλη και για κάθε χωριό. Όμως, αυτή τη στιγμή μιλάμε για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που όπως ίσως γνωρίζετε, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο για αστικές περιοχές με πληθυσμό άνω των 70.000 κατοίκων και ως εκ τούτου, στην δική μας Περιφέρεια εντάχθηκαν μόνο τα αστικά κέντρα της Πάτρας και του Αγρινίου.
Σήμερα λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να σας ανακοινώσουμε, όχι μόνο την κατακόρυφη αύξηση του προϋπολογισμού του συγκεκριμένου προγράμματος για τον Δήμο Αγρινίου, αλλά και τα 15 νέα έργα που έχουν ενταχθεί και τα οποία, μαζί με τα δέκα που ήσαν ήδη ενταγμένα, μπορούν να διαμορφώσουν νέες συνθήκες ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής, κυρίως όμως να προσδώσουν νέα φυσιογνωμία στο Αγρίνιο, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για μία νέα εποχή ανάπτυξης».
Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου το απόγευμα της Δευτέρας, 13 Ιουλίου 2020, παρουσιάζοντας τον αναμορφωμένο σχεδιασμό του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ