Το Τεχνικό πρόγραμμα των 33 εκατομμυρίων ευρώ(!)

Κάθε χρόνο καταρτίζεται το Τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο ουσιαστικά αποτυπώνει τα έργα που γίνονται στον Δήμο Μεσολογγίου και προβλέπει αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν…… Στο εν λόγω έγγραφο, αναφέρονται τα χρήματα που προυπολογίζονται να δοθούν σε κάθε έργο και η πηγή χρηματοδότησης τους. Η σύνταξή του είναι απολύτως απαραίτητη γιατί με βάση αυτό καταρτίζεται και ο προϋπολογισμός του Δήμου.


Από το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα πληροφορούμαστε ότι τα συνεχιζόμενα έργα αφορούν την περίοδο 2017 – 2022 και ότι υπάρχουν 32 εκατομμύρια για να συνεχίσει η υλοποίηση τους! Άσχετα βέβαια εάν μέσα στο Τεχνικό πρόγραμμα υπολογίζονται έργα που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, βλέπε ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γηπέδου. Έργο βλέπουμε κάθε χρόνο χωρίς να ξεκινάει.

Παράλληλα μαθαίνουμε ότι το 2023 θα γίνουν έργα αξίας 567.000 σε όλο το Δήμο. Επομένως καταλαβαίνουμε ότι φέτος θα συνεχιστεί ο οργασμός των έργων στην πόλη και σε κάθε Κοινότητα, όπως συμβαίνει από το 2017. Για το 2023 θα προβλέπεται να δοθεί το αστρονομικό ποσό των 576.000 ευρώ για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Για την πλήρη ενημέρωση μας και σε περίπτωση που δεν το έχουμε αντιληφθεί, στον Δήμο γίνονται έργα 33 εκατομμυρίων ευρώ. Για αυτό οι δρόμοι είναι εργοτάξια, για αυτό σε κάθε γειτονιά υπάρχει έργο, για αυτό σε κάθε κοινότητα υπάρχει ζωντάνια. Διότι εκτελούνται έργα 33 εκατομμυρίων!

Επιπροσθέτως, μάθαμε από δημοσίευση της υποψηφίας Δημάρχου κας. Όλγας Δασκαλή ότι στην επιτροπή διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν εμφανίστηκε κανείς, ούτε από τους πρώην, ούτε από τους νύν, ούτε από τους επίδοξους υποψήφιους. Και γιατί να εμφανιστούν; Γιατί να διαβουλευτούν με τους φορείς της πόλης; Γιατί να τους ακούσουν και να συνεργαστούν μαζί τους; Πλέον, η πολιτική είναι εικόνα. Αρκεί να βγει η φωτογραφία και όλοι πείθονται για τις αγνές προθέσεις.

Δεν μας αξίζει αυτή η εκπροσώπηση. Όσο ψηφίζουμε μόνο με τα προσωπικά μας συμφέροντα, θα συνεχίσουν να εμφανίζονται έργα 33 εκατομμυρίων ευρώ και θα συνεχίσουν να εμφανίζονται σωτήρες. Έμειναν 10 μήνες πριν τις εκλογές και αναρωτιόμαστε: όλοι εκείνοι που θέλουν να γίνουν Δήμαρχοι γιατί απαξιώνουν τους θεσμούς τους οποίους θα κληθούν να υπηρετήσουν; Γιατί δεν έρχονται στις Δημοτικές Επιτροπές και στα Δημοτικά Συμβούλια; Πώς θα αποκτήσουν τη γνώση για να διοικήσουν αποτελεσματικά; Θα ενημερωθούν αφού εκλεγούν; Θα πάρουν τον μισθό Δημάρχου αλλά θα μάθουν στη πλάτη μας (κάτι μας θυμίζει); Θα διοικήσουν με δελτία τύπου και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Να σοβαρευτούμε οι πολίτες και να ξυπνήσουμε. Κανείς δεν θα αλλάξει την οδυνηρή πραγματικότητα του Δήμου, εάν δεν τοποθετήσουμε τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις και ο μόνος τρόπος είναι οι εκλογές. Να επιλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν σοβαρά.

Αντί επιλόγου, να θυμηθούμε τη ρήση του πατέρα μας, του Μακρυγιάννη και να σκεφτούμε στο Εμείς και όχι στο Εγώ.

Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα ο Δήμος μας να μεταμορφωθεί και αυτό θα είναι προς όφελος όλων!

Γιώργος Β. Λαμπρόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
“Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών”