Το “Μαύρο Πουλί” με τα Κόκκινα Μάτια που Εμφανίστηκε πριν την Καταστροφή του Τσέρνομπιλ


Ο Αυστραλός αρχαιολόγος Robert Maxwell, είναι το μόνο πρόσωπο που έχει εργαστεί στο Τσερνομπίλ για έρευνες στην περιοχή, μία το 2010 και μία άλλη το 2012.

Μας αναβιώνει ένα θρύλο, μύθο, αλλόκοτη πραγματικότητα – ή όπως θέλετε να το ονομάσετε – σχετικά με ένα τεράστιο και τρομακτικό μαύρο πουλί που ισχυρίζονται ότι είδαν οι εργαζόμενοι του Τσέρνομπιλ πριν από την καταστροφή.

Ο Maxwell λέει ότι ο θρύλος του Τσέρνομπιλ για το “Μαύρο Πουλί” είναι κάτι που άκουσε όταν βρισκόταν στη ζώνη αποκλεισμού. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, τις μέρες εκείνες πριν από την 26η Απριλίου του 86, ένα υπερφυσικό πλάσμα παρατηρήθηκε στον ουρανό του Τσερνομπίλ από πολλούς άνδρες που βρίσκονταν στην αίθουσα ελέγχου του πυρηνικού σταθμού, όπως μαθαίνουμε από το ufo-spain.com

Ισχυρίστηκαν, επίσης, ότι είδαν αυτό το τρομακτικό πλάσμα μόλις πριν από την έκρηξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν πέντε εργαζόμενοι ανέφεραν ότι είδαν ένα μεγάλο, σκοτεινό, άχρωμο πλάσμα με τεράστιες φτερούγες και «μάτια φωτιά». Από τότε, οι εργάτες του Τσερνομπίλ συνειδητοποίησαν ότι οι εμπειρίες της καθημερινότητάς τους ήταν παράξενα παρόμοιες, κάποιοι άρχισαν να υποφέρουν από τρομερούς εφιάλτες, ενώ άλλοι έλαβαν απειλητικές κλήσεις.

Ωστόσο, αυτές οι “συναντήσεις” με το “Μαύρο Πουλί” δεν περιορίστηκαν μόνο στους εργάτες αλλά υπήρξαν και μαρτυρίες από τους ανθρώπους που ζούσαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό. Αναφέρονται σε μια σειρά από παράξενα γεγονότα που όλα περιστρέφονταν γύρω από τις παρατηρήσεις ενός μυστηριώδους πλάσματος, που περιγράφεται, επίσης, ως ένα σκοτεινό πλάσμα με γιγαντιαία φτερά και πυρακτωμένα κόκκινα μάτια.

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν αυτά τα φαινόμενα υπέφεραν από εφιάλτες όταν “συναντήθηκαν” με αυτό το “ιπτάμενο θηρίο”. Κάποιοι από τους εργαζόμενους ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν περίεργες εμπειρίες στους επιβλέποντες των εγκαταστάσεων, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε, ακόμη και αν υπήρχε προθυμία για να αναλάβουν δράση.

Τον Απρίλιο, η τραγωδία συνέβη. Ο τέταρτος αντιδραστήρας του εργοστασίου εξερράγη στις 26 Απριλίου και, δύο μέρες αργότερα, ολόκληρη η πόλη του Pripyat εκκενώθηκε εντελώς.

Αρκετά χρόνια αργότερα άρχισε να γίνεται γνωστό το παράξενο περιστατικό του “Μαύρου Πουλιού”, επειδή όσοι ισχυρίζονται ότι το είδαν το περιέγραψαν με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Πολλοί άνθρωποι έχουν συσχετίσει το αλλόκοτο “Μαύρο Πουλί” με ένα άλλο μυθικό και τρομακτικό πλάσμα: το αμφιλεγόμενο “Mothman”, που είναι ο γνωστός σκώρος αλλά σε ανθρώπινη φιγούρα και μέγεθος που λέγεται ότι εμφανίζεται στη Δυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλοι έχουν συσχετίσει το “Μαύρο Πουλί” με εξωγήινους.

Δυστυχώς, το μυστηριώδες αυτό περιστατικό έχει γίνει ένας από εκείνους τους θρύλους που είναι πολύ δύσκολο να διερευνηθεί, επειδή βασίζεται σε ιστορίες ανθρώπων που πέθαναν από ακτινοβολία.

Άραγε, τι ήταν πραγματικά το “Μαύρο Πουλί” και γιατί όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι το είδαν, μέσα και έξω από την εγκατάσταση, το περιγράφουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο; Έπεσαν σε ομαδική παράκρουση; Ήταν ένας παράξενος τρόπος να περιγράψουν την τραγωδία που πλησίαζε; Ήταν ένα μυστηριώδες προαίσθημα; Ήταν πραγματικό ή μία φαντασία;

El extraño pájaro negro de Chernobyl (Mothman)

diadrastika / Image by Carroll MacDonald from Pixabay

Το άρθρο Το “Μαύρο Πουλί” με τα Κόκκινα Μάτια που Εμφανίστηκε πριν την Καταστροφή του Τσέρνομπιλ εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.