Το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενέκρινε το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας, που απαιτεί άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από την πανδημία του κορονοϊού!

14/04/2020
          Το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας, που απαιτεί απο την Κυβέρνηση άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από την πανδημία του κορονοϊού. Το ψήφισμα στήριξαν οι δημοτικές παρατάξεις Δύναμη Πολιτών, Συμφωνία Ελπίδας και Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας, μειοψήφησε η δημοτική παράταξη Κύμα Αλλαγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – ψήφισμα:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας και με αφορμή τη διαμορφωθείσα κατάσταση, καταγγέλλει στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους την κατάσταση που επικρατεί και στο νομό μας. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για μια ακόμη φορά εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού.
            Σε τραγική κατάσταση, βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι   στο νομό, εξαιτίας των μειώσεων της τιμής του γάλατος τα τελευταία χρόνια. Σήμερα δεχόμαστε την χαριστική βολή, οι μεγαλέμποροι, μπροστά στις γιορτές του Πάσχα, αγοράζουν τα προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές, αξιοποιώντας την αβεβαιότητα στην απορρόφηση της παραγωγής. Οι μεγαλέμποροι και οι μεσάζοντες δεν χάνουν την ευκαιρία σε αυτές τις συνθήκες, να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των μικρομεσαίων παραγωγών, συμπιέζοντας τις τιμές παραγωγού, αλλά και εκτοξεύοντας αυτές του καταναλωτή………..

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews