Τάκης Καρναβάς: Ο μεγάλος βάρδος του δημοτικού μας τραγουδιού. -Είκοσι ένα χρόνια από το θάνατό του


“Ο μπάρμπα-Τάκης, το αηδόνι της Αιτωλοακαρνανίας και ένας από τους πολύ μεγάλους ερμηνευτές του δημοτικού μας τραγουδιού”

     Ο  Τάκης  Καρναβάς   γεννήθηκε   στις   3  του Απρίλη  το  1936  στην Κανδήλα  Ξηρομέρου του Νομού  Αιτωλοακαρνανίας.  Ήταν το πρώτο από τα 4 παιδιά του του Γιώργου και της Βασιλικής το γένος Καπότη από τον Πέρσεβο, τα άλλα τρία ήταν η Σταυρούλα η Ιουλία και η Ειρήνη.
Φτωχικά  χρόνια   στην παιδική   του ηλικία  όπως  και όλα  τα παιδιά  την  εποχή   αυτή  αφού  ήρθε ο πόλεμος  του   40  και ο  εμφύλιος  κατόπιν.
Τα  πρώτα  του  βήματα  στο τραγούδι ο Τάκης  Καρναβάς τα κάνει  έφηβος  στην ηλικία  των  16  χρόνων  όταν  ξεκινά δειλά -δειλά  με μία κομπανία  από την Κανδήλα  ακολουθώντας  τον πατέρα του  Γιώργο   Καρναβά  που έπαιζε λαούτο  μαζί με τον  Κώστα Ζώτο, πατέρα  του  σημερινού μεγάλου δάσκαλου  του λαούτου  Χρήστου Ζώτου  (από το  ίδιο χωριό  και  αυτός).
Το 1954 κλέφτηκε και παντρεύτηκε την Αγγέλω Κοντογιώργη το γένος Αθανασίου με καταγωγή από το Νυδρί Λευκάδος και Κανδήλα Ξηρομέρου (για την ακρίβεια τον έκλεψε η Αγγέλω).
Ο γάμος τους έγινε μυστικά όπως ήταν φυσικό, στο ξωκλήσι του Άι Νικόλα λίγο έξω από την Άνω Κανδήλα, κουμπάρος ήταν ο κύριος Σακουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews