Σύλλογος Γυναικών Αστακού: Πρόγραμμα εκδρομής στη Βουλγαρία και διευκρινίσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ & ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

*Οι θέσεις θα κλειδώσουν με την προκαταβολή σας αξίας 100,00 ευρώ αυστηρά έως την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου. Μαζί με την προκαταβολή πρέπει να δώσετε και ένα φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς σας, η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί τα τελευταία 15 χρόνια και να έχει λατινικούς χαρακτήρες.

*Η προκαταβολή σε περίπτωση που δεν έρθει κάποιος δεν επιστρέφεται, μπορεί όμως να γίνει αλλαγή με άλλο άτομο.

*Το μονόκλινο έχει έξτρα χρέωση 48,00 ευρώ (24,00 ευρώ / νύχτα)

ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΑΝΣΚΟ
3 μέρες 23-25/02/2024

1η μέρα ΑΣΤΑΚΟ – ΣΟΦΙΑ 

Συγκέντρωση στις 23.30 , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω Ιονίας και Εγνατίας οδού για Βουλγαρία με στάση καθ’ οδόν για καφέ. Τελωνειακός έλεγχος, διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε περνώντας δίπλα από το Σαντάνσκι και την πόλη Μπλαγκόεβγκραντ για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια. Με τον επίσημο ξεναγό μας θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το περίφημο ναό του Αλέξανδρο Νέφσκι, καθεδρικό ναό της πόλης κτισμένο σ’ ανάμνηση της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας από τους Ρώσους έναντι των Τούρκων τη περίοδο του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια την Αγία Σοφία , την Πινακοθήκη, το Κοινοβούλιο, το Μέγαρο του Λαού , τις τρεις πιο σπουδαίες πλατείες της πόλης οι οποίες είναι συνέχεια η μία της άλλης ανάμεσα σε σπουδαία οικοδομήματα με πολύ πλατειές λεωφόρους και πλήθος από πάρκα. Θα ξαφνιάσουν τον επισκέπτη της Βουλγαρίας η υποδομή που υπάρχει από το προηγούμενο αιώνα ,το πολύ πράσινο και τα πολλά πάρκα διάσπαρτα στη πρωτεύουσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος για απογευματινή περιήγηση στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Vitosha. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου ανάμεσα σε επτά λόφους. Γνωριμία με μια κατατασσόμενη μεταξύ των αρχαιότερων πόλεων του κόσμου που επελέγη και Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019 . Ξεκινάμε με το Ρωμαϊκό Θέατρο και το ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης (είναι ο αρχαιότερος ναός της πόλης, εικάζεται ότι θεμελιώθηκε το 337 μ.Χ.) ,τον ναό της Αγίας Κυριακής, το αρχοντικό του Έλληνα έμπορου Δημήτρη Γεωργιάδη (που σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Ιστορίας της Βουλγαρικής Εθνικής Αναγέννησης) και από την ανατολική πύλη του Κάστρου των Τριών Λόφων (Χισάρ Καπί) μπαίνουμε στην παλιά πόλη και θα επισκεφθούμε το Εθνογραφικό Μουσείο (που στεγάζεται στο αρχοντικό του Έλληνα έμπορου Αργύρη Κουγιουμτζόγλου), το παλαιό Φαρμακείο Ιπποκράτης, το σπίτι του Λαμαρτίνου (πριν ήταν το σπίτι του Έλληνα έμπορου Γιώργου Μαυρίδη), , το Ιμαρέτ Τζαμί, το Τζουμαγιά Τζαμί. .Ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο Κνιάζ Αλεξάντερ Μπάτενμπεργκ που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης με κτίρια εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής , πολλά εμπορικά καταστήματα και το εμπορικό κέντρο ΜΑLLMARKOVOTEPE. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια και για το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση στα νυχτερινά μαγαζιά με ελληνική και βουλγάρικη μουσική . Διανυκτέρευση .

3η μέρα ΣΟΦΙΑ – ΜΠΑΝΣΚΟ – ΑΣΤΑΚΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, επιβίβαση στο λεωφορείο, και επόμενος σταθμός μας το Μπάνσκο μια μικρή παραδοσιακή πόλη με παλιά διατηρητέα σπίτια, τριγυρισμένα από γερούς τοίχους με βαριές πόρτες και σιδερένιες αμπάρες. Βρίσκεται κτισμένη δίπλα στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού Πιρίν, που έχει χαρακτηρισθεί σαν Εθνικό Πάρκο καιπολύ κοντά της το χιονοδρομικό κέντρο με πίστες για σκι σε ύψος 2.000–2.500 παράδεισος των χιονοδρόμων τα τελευταία χρόνια. Προτεινόμενη βόλτα με το οκταθέσιο κλειστό τελεφερίκ , που συνδέει σε 25 λεπτά το χωριό με τα σαλέ του χιονοδρομικού. Ευκαιρία να απολαύσουμε μία ζεστή σοκολάτα ή τον καφέ μας και να θαυμάζουμε τους σκιέρ να κατεβαίνουν τις αλπικού χαρακτήρα πίστες του κέντρου.

Επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε με διέλευση των συνόρων και επόμενη στάση μας στις Σέρρες ή Βέροια για το μεσημεριανό μας φαγητό. Άφιξη στον Αστακό με ενδιάμεση στάση περίπου 22.30.

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορά με άνετο, κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό (ASTORIA GRAND HOTEL).
Επίσημος ξεναγός στη Σόφια – Φιλιππούπολη.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία και χώρους.
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.