Συνταξιούχος ιερέας πήγε για ψώνια σε λαϊκή αγορά με 35.000 ευρώ – Τον παρακολούθησαν και τον έκλεψαν


Ένοχοι για απλή συνέργεια σε ληστεία, αλλά και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο (Β’ Βαθμού) Λάρισας δύο άντρες με αφορμή τη ληστεία σε βάρος 85χρονου καθολικού ιερέα.

Ο συνταξιούχος ιερέας έπεσε θύμα των ληστών, καθώς συνήθιζε να έχει μαζί του σε ένα τσαντάκι που φορούσε διαγώνια -σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος κατήγγειλε στην αστυνομία- περισσότερα από 35.000 ευρώ.

Τα χρήματα προερχόταν όπως ο ίδιος είχε δηλώσει από την καταβολή της σύνταξής του στην Αυστραλία όπου υπηρέτησε για δεκαετίες ως κληρικός, ενώ επέλεξε να μεταφέρει μαζί του καθημερινά ένα τέτοιο μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς παλαιότερα είχαν διαρρήξει το σπίτι του.

Το χρονικό
Η συνήθεια του 85χρονου να κουβαλάει μαζί του τόσα χρήματα, που καταμετρούσε κιόλας στο πλαίσιο αγορών του, μεταξύ των οποίων και στη λαϊκή αγορά, ήταν που έβαλε σε… πειρασμό τους δράστες που σχεδίασαν και έπραξαν τη ληστεία.

Ο 85χρονος, αγνοώντας ότι οι δράστες παρακολουθούν τις κινήσεις του, βρέθηκε στη Λάρισα όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε λαϊκή αγορά και, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της 19ης Σεπτεμβρίου 2016, ενώ πήγαινε στον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να μεταβεί με το λεωφορείο στο χωριό του, κοντοστάθηκε στην οδό Ογλ, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Βησσαρίωνος, προκειμένου να κοπάσει η μπόρα.

Εκεί τον αιφνιδίασε 53χρονος Λαρισαίος, ο οποίος -σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα- με τη χρήση σωματικής βίας τον έριξε στο έδαφος και του αφαίρεσε το τσαντάκι, το οποίο -σύμφωνα με τον συνταξιούχο κληρικό- περιείχε πάνω από 35.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιος για το ακριβές χρηματικό ποσό. Ο 53χρονος άεργος Λαρισαίος που τον λήστεψε συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ενώ -σύμφωνα πάντα με την αστυνομική έρευνα- πρόλαβε να ξοδέψει ικανό χρηματικό ποσό σε και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πληρώνοντας με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κληρικού από την επίσκεψή του στη λαϊκή αγορά και επέλεξαν να δράσουν στην οδό Ογλ εκμεταλλευόμενοι την ισχυρή βροχόπτωση και την ελάχιστη εκείνη την ώρα, λόγω της καταιγίδας, κίνησης διερχόμενων πολιτών.

Σε ρόλο «τσιλιαδιόρου» φέρεται πως ήταν ένας 61χρονος Λαρισαίος, ενώ έτερος συνεργός, ένας 48χρονος Λαρισαίος, με το αυτοκίνητό του διευκόλυνε στη διαφυγή των άλλων δύο δραστών.

Η απόφαση της δικαιοσύνης
Σύμφωνα με το onlarissa.gr, oι τρεις συλληφθέντες ισχυρίστηκαν στην Αστυνομία ότι μετά τη ληστεία καταμέτρησαν τα κλεμμένα χρήματα και πως δεν βρέθηκαν περισσότερα από 10 με 11.000 ευρώ, ποσό που διαμοιράστηκαν, αλλά όχι ισόποσα. Ο 53χρονος αναγνωρίστηκε από τον κληρικό, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν περί τις 4.500 ευρώ. Από την έρευνα στα σπίτια των άλλων δύο δεν βρέθηκαν χρήματα, ενώ μικρό χρηματικό ποσό βρέθηκε στο σπίτι της 57χρονης γνωστής του 61χρονου, χρήματα που κατά την ΕΛ.ΑΣ. προέρχονταν από τη ληστεία.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα ο 53χρονος κρίθηκε ένοχος για ληστεία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών.

Μετά την έφεση και κατά την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο (Β ́ Βαθμού) Λάρισας, χωρίς αυτήν τη φορά -όπως έπραξε πρωτόδικα- να παραστεί και να καταθέσει ο ηλικιωμένος κληρικός, ο 48χρονος που παρέστη στη δίκη και ο 61χρονος συνεργός του, κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε ληστεία, αλλά και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και τους επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και 4 μηνών. Σε αντίθεση με την 57χρονη που επίσης παρέστη στη δίκη, αλλά κρίθηκε αθώα.



0Shares

Το άρθρο Συνταξιούχος ιερέας πήγε για ψώνια σε λαϊκή αγορά με 35.000 ευρώ – Τον παρακολούθησαν και τον έκλεψαν εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.