Συνεχίζονται οι δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης μαθητών από το Δήμο Αμφιλοχίας

Με την ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Αμφιλοχίας, συνεχίστηκαν οι δράσεις ενημέρωσης και επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών του Γενικού Λυκείου Αμφιλοχίας…….


Την ημερίδα, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αμφιλοχίας, τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και το δεκαπενταμελές συμβούλιο, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης που ανοίγονται μπροστά τους και να λύσουν τις απορίες τους.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Γ. Ματσόπουλος, με θέμα «Θετικές Σπουδές και Αποκατάσταση», ο Σύμβουλος Εταιρικής Ευθύνης Μ. Γιαννάκου, με θέμα «Πετυχαίνω σημαίνει προσπαθώ, υπομένω, συνεργάζομαι, προσφέρω», και ο Ν. Χριστοδούλου, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Deloitte, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η εργασία και οι εργαζόμενοι του αύριο».

Τους μαθητές υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λαμπρινή Χαρδαλιά, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκπαίδευσης επαγγελματικού προσανατολισμού σε μόνιμη βάση και της καθιέρωσης ανάλογων στοχευμένων δράσεων σε συνεργασία με φορείς.

Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος των δράσεων ενημέρωσης και επαφής με χώρους εργασίας που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αμφιλοχίας, καθώς είχαν προηγηθεί δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις και ενημέρωση στο εργοστάσιο της εταιρίας Knauf από μαθητές του Γενικού Λυκείου Αμφιλοχίας, την 1η και 15η Μαρτίου 2023. Τους μαθητές είχε υποδεχθεί ο Διευθυντής του Εργοστασίου Γιώργος Μολώνης, ο οποίος τους ενημέρωσε για θέματα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, για τον όμιλο και τη λειτουργία του εργοστασίου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παραγωγική διαδικασία στο σύνολό της, από το πρώτο στάδιο έως και το τελικό στάδιο της παραγωγής και το ολοκληρωμένο προϊόν, ενώ απεύθυναν ερωτήσεις και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Πρόθεση του Δήμου Αμφιλοχίας είναι έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι δράσεις αυτές να συνεχιστούν και σε άλλα σχολεία κοινοτήτων του Δήμου Αμφιλοχίας, παρέχοντας ευκαιρίες προσανατολισμού σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές των λυκειακών τάξεων.