Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Βόνιτσας: Όλα τα Σημαντικά Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

Η Δημοτική Επιτροπή Ακτίου-Βόνιτσας ανακοίνωσε την πρόσκληση για την τακτική δημόσια συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου 2024. Η συνεδρίαση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 75 του νόμου 3852/10, θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα στη Βόνιτσα στις 11:30 π.μ. Σκοπός της συνεδρίασης είναι η συζήτηση και λήψη αποφάσεων για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το δήμο και την τοπική κοινότητα.

Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  1. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ»
    Το έργο αυτό στοχεύει στη βελτίωση των αγροτικών δρόμων στην περιοχή Μοναστηράκιου, διευκολύνοντας την πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειές τους και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής αγροτικής οικονομίας.
  2. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΕ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ»
    Στόχος αυτού του έργου είναι η αναβάθμιση των δρόμων που οδηγούν σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, προσφέροντας καλύτερη πρόσβαση και μειώνοντας το κόστος μεταφοράς για τους παραγωγούς.
  3. Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, έτους 2025
    Ο Δήμος σχεδιάζει την πρόσληψη νέου τακτικού προσωπικού για το 2025, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών και να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών.
  4. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, κατά τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 4829/2021, έτους 2025
    Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά την πρόσληψη προσωρινού προσωπικού για τον καθαρισμό των σχολείων του δήμου, εξασφαλίζοντας καθαριότητα και υγιεινή για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.
  5. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών σταθμών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας για το έτος 2025
    Ο προγραμματισμός αυτός στοχεύει στη διασφάλιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, καλύπτοντας τις ανάγκες σε προσωπικό και παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας και εκπαίδευσης για τα μικρά παιδιά της περιοχής.
  6. Έγκριση προσλήψεων με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ, στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας
    Στο πλαίσιο ενός προγράμματος επιχορήγησης, ο δήμος προτίθεται να προσλάβει μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και να συμβάλλουν στην τοπική κοινωνία.
  7. Έγκριση για πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για κάλυψη εποχιακών-πρόσκαιρων αναγκών
    Αυτή η απόφαση αφορά την κάλυψη προσωρινών αναγκών κατά τη διάρκεια των εποχών με αυξημένες απαιτήσεις, όπως η τουριστική περίοδος, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.
  8. Νομιμοποίηση του έμμισθού Δικηγόρου του Δήμου για παράστασή του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας
    Η απόφαση αυτή επιτρέπει στον έμμισθο δικηγόρο του δήμου να εκπροσωπήσει τον δήμο σε δικαστική υπόθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λευκάδας.
  9. Νομιμοποίηση του έμμισθού Δικηγόρου του Δήμου για παράστασή του ενώπιον του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας
    Αντίστοιχα, η απόφαση αυτή αφορά τη νομιμοποίηση του δικηγόρου για παράσταση σε υπόθεση στο Ειρηνοδικείο Βόνιτσας.
  10. Χορήγηση εισόδου εξόδου σε επιχείρηση με δραστηριότητα ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ-ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, της εταιρίας GOLD MEGA PARK AKTIO
    Η έγκριση αυτή αφορά τη χορήγηση άδειας για την είσοδο και έξοδο οχημάτων σε επιχείρηση πλυντηρίου αυτοκινήτων και υπαίθριου χώρου στάθμευσης.
  11. Επιβεβλημένη μετακίνηση Δημάρχου εξειδίκευση πίστωσης και αποζημίωση δαπανών μετακίνησης
    Αυτή η απόφαση αφορά την εξειδίκευση των πιστώσεων και την αποζημίωση των δαπανών μετακίνησης του Δημάρχου για επαγγελματικούς σκοπούς.
  12. Εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνες διοργάνωσης εκδήλωσης του πολιτιστικού Ποντιακού συλλόγου Αγίου Νικολάου Βόνιτσας
    Η απόφαση αυτή αφορά την οικονομική στήριξη για την οργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης από τον Ποντιακό σύλλογο Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.
  13. Εξειδίκευση πίστωσης για δαπάνες προστίμου
    Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει την εξειδίκευση των πιστώσεων για την κάλυψη δαπανών που αφορούν πρόστιμα.
  14. Ορισμός Εισηγητή Εκκαθάρισης Δαπάνης και Υπεύθυνου Λογαριασμού για την πράξη ΟΧΕ Δήμων Αμφιλοχίας και Ακτίου – Βόνιτσας» με Κωδικό ΟΠΣ 5217203
    Η απόφαση αυτή αφορά τον ορισμό του υπευθύνου για την εκκαθάριση δαπάνης και τη διαχείριση του λογαριασμού για την πράξη ΟΧΕ.
  15. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας
    Ο Δήμος προχωρά σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2024, προσαρμόζοντάς τον στις νέες ανάγκες και προτεραιότητες που έχουν προκύψει.
  16. Ενημέρωση για την εξέλιξη της σύμβασης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΑ ΟΧΘΙΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ»
    Τέλος, η συνεδρίαση περιλαμβάνει ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης πρανών στην περιοχή Παλαίρου.

Με αυτές τις αποφάσεις, η Δημοτική Επιτροπή Ακτίου-Βόνιτσας στοχεύει στη βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ παράλληλα ενισχύει την τοπική οικονομία και προσφέρει νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Οι αποφάσεις αυτές αποδεικνύουν τη δέσμευση του δήμου για συνεχή ανάπτυξη και υποστήριξη της κοινότητας.

Το άρθρο Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Βόνιτσας: Όλα τα Σημαντικά Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.