Συνέντευξη με τον Αστακιώτη ποδοσφαιριστή Κώστα Στρατομήτρο. Έξι χρόνια στα γήπεδα της Βικτώριας και συνεχίζει…

Ο Κώστας Στρατομήτρος με τη φανέλα της South Melbourne. Φώτο: Σίντι Νίτσου
       Ο 32χρονος σέντερ μπακ Κώστας Στρατομήτρος που φέτος ντύθηκε στα «κοκκινόμαυρα» της Dandenong Thunder, είναι ο μοναδικός εν ενεργεία Ελλαδίτης visa player του NPL και φέτος συμπλήρωσε έξι χρόνια διαδρομής στα γήπεδα της Βικτώριας. Βρίσκεται στη Μελβούρνη από τον Οκτώβριο του 2014 και στο διάστημα αυτό πριν καταλήξει στην αλβανική ομάδα είχε αξιοσέβαστη πορεία και διακρίθηκε για το αγωνιστικό του πάθος και ήθος αρχικά με τον Άρη South Springvale (2015-2016), μετέπειτα στους Oakleigh Cannons από τα μέσα της περιόδου 2016 μέχρι το 2018 εκεί που έζησε την εμπειρία ενός τελικού και δύο ημιτελικών στα πλέι οφ και πέρσι στην South Melbourne Ελλάς.
 
     Γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1988, στον Αστακό, παραλιακή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα έξω από το Αγρίνιο. Εκεί πήγε σχολείο, εκεί πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο παίζοντας από τα 10 του χρόνια στον Ηρακλή Αστακού. Από το περιφερειακό τοπικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην Δ’ Εθνική με τον Ακαρνανικό Φυτειών, ενώ τον ίδιο καιρό καλείται να αγωνιστεί στη μικτή Αιτωλοακαρνανίας.
Το πάθος και η αφοσίωσή του στο ποδόσφαιρο εντοπίστηκε από σκάουτερ του Παναιτωλικού, όμως οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις των ανθρώπων του Ηρακλή Αστακού του στέρησαν την χρυσή ευκαιρία να διακριθεί στα πιο ψηλά κλιμάκια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Λίγο νωρίτερα είχε περάσει από τους Θρακομακεδόνες και ήταν υπό την επίβλεψη του Τόνι Σαβέβσκι στις ακαδημίες της ΑΕΚ, η μετακίνησή του, όμως, στα τσικό της «Ένωσης» δεν προχωρά.

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews