ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του σχολείου μας!

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας επιχειρούν, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να υποβαθμίσουν  σχολεία, και να προχωρήσουν σε συγχώνευση τμημάτων.

Αντί το Υπουργείο Παιδείας, να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικές ανάγκες, προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, με τεχνάσματα που επιφέρουν αρνητικές παιδαγωγικές συνέπειες, με συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων.

Είναι πρωτοφανές για την εκπαιδευτική διαδικασία και την παιδαγωγική επιστήμη οι μαθητές που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους, να υποχρεωθούν να αλλάξουν εκπαιδευτικό και τμήμα με δυσχερέστερες συνθήκες, καθώς μιλάμε για συγχωνεύσεις τμημάτων.

Μια τέτοια κατάσταση, με συγχωνεύσεις τμημάτων με διαδικασίες μάλιστα εξπρές , καθώς και με έλλειψη σε εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή αλλά και σε βοηθητικό προσωπικό      ( σχολικό νοσηλευτή), βιώνει και το δικό μας σχολείο.

Για τους άνω λόγους ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας έπειτα από την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα 13/10/2021  στο χώρο του σχολείου, με τη μεγάλη συμμετοχή των γονέων ,προβαίνει στην άμεση κινητοποίηση και συγκέντρωση αύριο, 14/10/2021 και ώρα 8 το πρωί, έξω από το χώρο του σχολείου, καθώς και στην αποχή των παιδιών όλων των τάξεων από το μάθημα. Στην προσπάθειά μας αυτή, αρωγός είναι όλο το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, καθώς και οι τοπικοί φορείς, πάντα στο πλευρό των παιδιών μας.

Αντιδρούμε λοιπόν δυναμικά και λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση του σχολείου μας! ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου! ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Δημόσιας παρεχόμενης εκπαίδευσης!

Σας καλούμε λοιπόν όλους να στηρίξετε την προσπάθειά μας, για το καλό των παιδιών μας!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Το άρθρο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΟΧΙ στην υποβάθμιση του σχολείου μας! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.