Συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα;»(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανδρέας Γιακουμάκης, ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που έβαλε τέλος στη ζωή του πριν 6 χρόνια μην αντέχοντας το μπούλιγκ που υφίστατο από συμφοιτητές του, συγκλονίζει με όσα λέει. Συνεχίζει να πιστεύει στον άνθρωπο και σε αξίες όπως η φιλία και η αγάπη παρόλο που ο μονάκριβος γιος του έπεσε θύμα απάνθρωπης συμπεριφοράς στη Γαλακτομική Σχολή που φοιτούσε.

«Ο πλούτος για μένα δεν είναι τα λεφτά. Είναι οι άνθρωποι, είναι οι φίλοι… δεν είναι απλές λέξεις… είναι άλλο τι λες κι άλλο τι αισθάνεσαι» λέει μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η ζωή αλλιώς».

Η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου με ανάρτησή της αναφέρεται στα συναισθήματα που της προκάλεσε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο χαμός του οποίου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, τον Φεβρουάριο του 2015.

«Όταν συνάντησα στο Ρέθυμνο τον πατέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμακη, Ανδρέα, σταμάτησα να είμαι δημοσιογράφος. Δεν τον ρώτησα τίποτα για τον γιο του. Τον άφησα να με πάει όπου ήθελε. Και με πήγε. Στην ψηλή κορφή του βουνού όπου κάθεται και προσέχει τα πρόβατα του. Εκεί όπου συλλογαται. Ελεύθερα. Και συλλογαται με όλες τις ανθρώπινες αξίες ψηλά, παρόλο που οι άνθρωποι τον πλήγωσαν και του πήραν ο, τι πολυτιμότερο είχε» λέει.

«Στα ορεινά που θα γυρίσεις τι ονειρεύεσαι για το μέλλον, τι σκέφτεσαι;» τον ρωτά και ο Ανδρέας Γιακουμάκης απαντά: «Μόνο υγεία και ο μεγαλύτερος πλούτος για μένα είναι οι άνθρωποι, έχεις ανθρώπους, έχεις τα πάντα».

Ο αδικοχαμένος Βαγγέλης θα γινόταν στις 23 Μαρτίου 26 χρονών. Όταν η σορός του εντοπίστηκε στις 16 Μαρτίου του 2015 έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ήταν τότε ακριβώς που αποκαλύφθηκε ότι ο Ρεθυμνιώτης σπουδαστής υπήρξε θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς.

«Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα; Σας στεναχωρώ, εγώ αυτά έχω μάθει, να λέω αλήθειες, αυτά που αισθάνομαι» λέει ο κ. Γιακουμάκης.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης bullying και σωματικής βίας σε βάρος του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη Βαγγέλη Γιακουμάκη. Τον Ιούνιο του 2019 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε κρίνει ένοχους 8 από τους 9 νεαρούς που φέρονταν να εμπλέκονται.

Το άρθρο Συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Από πότε η ευγένεια, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια έχουν γίνει μειονεκτήματα;»(ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.