Στον Δήμο Ξηρομέρου η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Παίδων – Κορασίδων, 1-3 Σεπτεμβρίου.

 

diorganosi podilasias sto xiromero sep 2023 
Ημερομηνία, 15.6.2023
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την 15η Ιουνίου 2023, στο Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα πλαίσια της διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Παίδων – Κορασίδων, που θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ξηρόμερο,….. υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ξηρομέρου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας (Π.Ο. Πατρών).
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Μπαμπούρης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Μπέσσας, ο Προπονητής Ποδηλασίας κ. Γεώργιος Κάρλος, ο Δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Φραίμης ενώ τέλος παρευρέθη και ο Ξηρομερίτης αθλητής της ομάδας του Π.Ο. Πατρών και Πρωταθλητής Ποδηλασίας Κωνσταντίνος Φραίμης.
Συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ έγινε και ο σχεδιασμός των διαδρομών των αγώνων αντοχής των αθλητών.
Αποφασίστηκαν διαδρομές που αναδεικνύουν την φυσική ομορφιά της περιοχής του Ξηρομέρου, με ειδικότερη έμφαση στο παραλιακό μέτωπο Αστακού – Μυτικά, στα χωριά της ενδοχώρας του Δήμου, στο Βελανιδοδασος Ξηρομέρου και στην Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου.
Το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής, θα προβάλει τις ομορφιές του τόπου μας και θα δημιουργήσει συνθήκες εναλλακτικών προτάσεων τουρισμού.
Παράλληλα προωθεί τα αθλητικά ιδεώδη, προτάσσει την χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης φιλικού προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσιτή προσβασιμότητα των πόλεων, στην βιώσιμη κινητικότητα, στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και στην ενίσχυση της φυσικής άσκησης και ευεξίας.
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ