Στην εκπομπή ”Φάσμα” στην ΕΡΤ NEWS αφιέρωμα-έρευνα στο πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών.

Στην εκπομπή ”Φάσμα” στην ΕΡΤ NEWS αφιέρωμα-έρευνα στο πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών και τη λαθεμένη χωροθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Κρατάμε τις σαφέστατες και τεκμηριωμένες θέσεις του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος με σοβαρότητα και ρεαλισμό ανέδειξε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση. Μάλιστα η πρόταση του για ελευθέρωση του παράκτιου μετώπου και συγκέντρωση της ιχθυοκαλλιεργητικής δραστηριότητας στην ανοικτή θάλασσα, με τήρηση της φέρουσας ικανότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είναι μία win win κατάσταση και για την τοπική κοινωνία και για τον κλάδο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Κρατάμε τον μεστό λόγο των ψαράδων (αδέλφια Αλευρά), για αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη θάλασσα, των ανθρώπων της θάλασσας που αυτοί ξέρουν τι συμβαίνει στα αλήθεια στη θάλασσα από αυτή τη δραστηριότητα και όχι τις ωραιοποιήσεις των δύο επιχειρηματιών κ.κ. Κ. Μπόκα και Β. Τσάρκου, που μας έκαναν να νιώσουμε ότι μάλλον δεν μιλάγανε για τον ίδιο τόπο.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..