Σταματά η δωρεάν διάθεση των self-test στα φαρμακεία

Στις 19 Ιουνίου σταματά η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία, όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με αυτόν τον τρόπο οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα όσα επιβάλλει η κυβέρνηση για τη διάθεση των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαθανάσης, στο OPEN:

«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές… σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία… Είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας… Η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες… Η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».

Σημειώνεται πως από χτες Δευτέρα 7-6-2021 μέχρι και το Σάββατο 12-6-2021 θα διατεθούν 3 self test για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων.

Επίσης από την Δευτέρα 14-6-2021 έως και το Σάββατο 19-6-2021 θα διατεθούν 3 self test για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους.