Σπύρου Θεοδ. Μήτση: «Το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου στα εκπαιδευτικά χρόνια 1949-1955 και οι Επτανήσιοι εκαιδευτικοί: Άρης Κατωπόδης (Κατωμέρι Μεγανησίου) και Κλειώ Σοφιανού (Ιθακίσια)».

Δύο φωτογραφίες -η μία προπολεμική (1930) αποτύπωση του σχολείου από τον Λευκαδίτη δάσκαλο Τιμολέων Μεσσήνη, και η άλλη μεταπολεμική (1948/49) αποτύπωση του σχολείου από τον Κανδηλιώτη δάσκαλο Ιωάννη Φλώρο ή Γαϊτα- μας βεβαιώνουν για τα γραφόμενα στην έκθεσή του ο Διευθυντής του σχολείου Άρης Κατωπόδης.
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ευχαριστούμε πολύ τον συμπατριώτη μας από το Αρχοντοχώρι, συνταξιούχο Δάσκαλο Σπύρο Μήτση, για την παραχώρηση προς δημοσίευση της πολύ ενδιαφέρουσας εργασίας του, ώστε να μάθουμε όλοι μας άγνωστα πράγματα της τοπικής εκπαιδευτικής μας ιστορίας, μία πραγματική συνεισφορά στη συλλογική μνήμη του τόπου μας.

————————————

Του Σπύρου Θεοδ. Μήτση.
Η παρούσα εργασία έχει τίτλο: «ΤΟ 2/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ 1949-1955 ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΑΡΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ (ΚΑΤΩΜΕΡΙ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ) ΚΑΙ ΚΛΕΙΩ ΣΟΦΙΑΝΟΥ (ΙΘΑΚΗΣΙΑ)» και αποτελεί το 7ο και το 8ο Κεφάλαιο της Η΄ Ενότητας που φέρει τον τίτλο: «Η Εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου Αιτ/νίας κατά τη δεκαετία 1950-1960 και οι Επτανήσιοι Εκπαιδευτικοί».

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..