Σπύρου Δ. Ζαβογιάννη: Θεολογία και επιστημονική γνώση, το ερωτηματικό της ύπαρξης συμπαντικής νοήμονος ζωής.

Ο Σπύρος Δ. Ζαβογιάννης, ο συνεργάτης μας και προσωπικός μας φίλος, συνεχίζει να μας προβληματίζει με τα θέματα τα οποία επιλέγει να παρουσιάζει μέσω του Blog μας. Το σημερινό του θέμα: «Θεολογία και επιστημονική γνώση, το ερωτηματικό της ύπαρξης συμπαντικής νοήμονος ζωής», είναι και αυτό ένα θέμα προβληματισμού και το οποίο μας αγκαλιάζει και μας απασχολεί συνολικά στην όλη καθημερινότητά μας.
Ακάθεκτος και με ένα μοναδικό πάθος και με μία αξιοθαύμαστη ενέργεια, συνεχίζει την όλη του συγγραφική προσπάθεια εδώ και πάρα πολλά χρόνια, επιθυμώντας κάθε φορά να µας παρουσιάσει και κάποιο διαφορετικό θέμα, το οποίο εμπεριέχει πάντα ένα προβληματισμό. 
Πάντα επιδιώκουμε τη συνεργασία μαζί του. Kάθε εργασία του είναι για μας μία ανανέωση και μία νέα προβληματική για όλους μας.
Σας προτρέπουμε να αναγνώσετε και αυτό το άρθρο, το θεωρούμε αξιόλογο.
Του Σπύρου Δ. Ζαβογιάννη.

Η Θεολογία που την θεωρούμε την επιστήμη των επιστημών, γιατί έχει θεία καταγωγή και προέλευση στην οποία η γνώση μας και η βιωματική μας στάση απέναντί της, οδοποιεί την ζωή μας, δίνει ένα άλλο περιεχόμενο στην όλη ύπαρξή μας, δημιουργεί ηθικοποιημένους ανθρώπους και στοχεύει στην ηθική καλυτέρευση των κοινωνιών.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..