Σε τιμή ρεκόρ έφτασε το ελαιόλαδο σε Κρήτη και Καλαμάτα


Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι ελαιοπαραγωγοί σε Κρήτη και Καλαμάτα, καθώς λίγο πριν από τις γιορτές, η τιμή του ελαιολάδου έχει ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα 5 ευρώ.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Μύρωνας Χιλετζάκης τόνισε ότι με τη λειτουργία του παρατηρητηρίου τιμών στο οποίο αναγράφονται οι τιμές των δεκάδων ελαιουργείων που λειτουργούν στην Κρήτη φαίνεται ποιοι θέλουν να στηρίξουν τις τιμές και ποιοι όχι.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχει συνεταιριστικό ελαιουργείο που αγοράζει 4,80 ευρώ και άλλα μέση τιμή στα 4,50 ευρώ διαφορά που δεν μπορούν να τη δικαιολογήσουν.

Τα συνεταιριστικά ελαιουργεία αγοράζουν σε πολύ καλές τιμές και μάλιστα σήμερα θα πωληθεί λάδι στα 5 ευρώ το κιλό εξαιρετικής οξύτητας 0,3.

Μάλιστα στη Ζάκρο της Σητείας σε διαγωνισμό που έγινε πριν από 2 ημέρες πωλήθηκε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 0,45 οξύτητα ΠΟΠ Σητείας προς 5,16 ευρώ το κιλό.

Σε ότι αφορά την Καλαμάτα, ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας” δήλωσε ότι “αυτή τη στιγμή έχει μπει για τα καλά όλος ο νομός στη συγκομιδή. Μέχρι τώρα έχει συλλεχθεί το 35%. Σε επίπεδο ποσοτήτων θα ακουμπήσουμε σίγουρα τους 60.000 τόνους.”

Όπως τόνισε, η τιμές έχουν αυξηθεί ενώ υφίστανται και ανοδικές τάσεις που ίσως οδηγήσουν και στο ρεκόρ των 5 ευρώ. “Το έξτρα παρθένο κυμαίνεται στα 4,70 ευρώ ανά κιλό, 4,80 ευρώ το ΠΟΠ και 5,50-5,70 το βιολογικό. Ενδεχομένως να πάει και 5 ευρώ το λάδι την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή.”

aftodioikisi.gr



0Shares

Το άρθρο Σε τιμή ρεκόρ έφτασε το ελαιόλαδο σε Κρήτη και Καλαμάτα εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.