Σε πλήρη ετοιμότητα οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: “Πανικός” στους Τούρκους με την ΤΠΚ «Ρουσσέν» στο Καστελόριζο


Η πανίσχυρη πυραυλάκατος «Ρουσσέν» (ΤΠΚ Ρουσσέν Ρ-67) του Πολεμικού μας Ναυτικού φαίνβεται πως βρίσκεται ήδη στο Καστελλόριζο, όπως μεταδίδουν λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Ο λογαριασμός Aegean Hawk έχει αναρτήσει και φωτογραφίες της «Ρουσσέν» στο ελληνικό ακριτικό νησί. Σημειώνουμε ότι το ελληνικό όνομα του νησιού είναι Μεγίστη.

Την ονομασία Καστελλόριζο έλαβε περί το τέλος του 14ου αιώνα, από τους Ιωαννίτες Ιππότες, επί του 8ου Μαγίστρου του Τάγματος, όταν έκτισαν επί του κοκκινωπού βράχου παρά την είσοδο του λιμένα, κάστρο υπό το οποίο αναπτύχθηκε η πόλη.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία μεθοδεύει νέα μεγάλη κρίση στην καρδιά του Αιγαίου με τα ερευνητικά πλοία «Τσεσμέ» και «Μπαρμπαρός» αναζητώντας να βρει που βρίσκονται οι κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το «Τσεσμέ» παραμένει στην περιοχή της Ίμβρου έχοντας μαζί του μία τουρκική φρεγάτα, που ήδη προσεγγίζει προς την περιοχή που έχουν παράνομα δεσμεύσει με NAVTEX οι Τούρκοι.

Το «Μπαρμπαρός», που έχει από χθες αποπλεύσει από την Αττάλεια , έχει «κολλήσει έξω από τη Ρόδο».

Και το «Μπαρμπαρός» θα πλεύσει στην καρδιά του Αιγαίου συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία.

Κάπου εδώ να πούμε πως η «Ρουσσέν» είναι φορτωμένη με τους πανίσχυρους πυραύλους «Exocet».

Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της CIA, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν δύο χρόνια, οι σχεδιασμοί των Επιτελών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εκτός από την ισχυρή οχύρωση της Θράκης και των νησιών, πέφτουν πάνω και στην τεράστια πιθανότητα χρήσης εκ μέρους της Ελλάδας και ειδικά της Πολεμικής της Αεροπορίας ενός όπλου με καταγεγραμμένη ιστορία από καταστροφικά πλήγματα κατά πλοίων.

Η χρήση αυτού του όπλου σε βάρος του τουρκικού στόλου που θα αποτολμούσε να βγει στο Αιγαίο μόνο προβλήματα θα μπορούσε να προκαλέσει στους ναυάρχους της Άγκυρας. Ο λόγος για τον πύραυλο κατά πλοίων AM Exocet.

Ο πύραυλος αυτός έχει πέντε εκδόσεις εκ των οποίων η Ελλάδα διαθέτει σίγουρα τους τρεις.

Την έκδοση εκτόξευσης από επίγεια πλατφόρμα (νταλίκα), την έκδοση εκτόξευσης από πλοία και εκείνη της εκτόξευσης από αεροπλάνα.

Η τελευταία ειδικά έκδοση φέρνει πονοκέφαλο στους επιτελείς της Άγκυρας, καθώς ο συνδυασμός αεροσκαφών Mirage 2000 και πυραύλων Exocet μπορεί, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, να καταστρέψει ή να θέσει εκτός υπηρεσίας πολλές μεγάλες μονάδες του τουρκικού στόλου, και ειδικά τα αποβατικά πλοία του και τις φρεγάτες..pentapostagma.gr

Το άρθρο Σε πλήρη ετοιμότητα οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: “Πανικός” στους Τούρκους με την ΤΠΚ «Ρουσσέν» στο Καστελόριζο εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.