Σε ομαδικές αγωγές προσανατολίζονται συγγενείς ασθενών που πέθαναν από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αγρινίου


Συγγενείς ασθενών που πέθαναν από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αγρινίου θέλουν να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για την απώλεια των αγαπημένων τους ανθρώπων και προτίθενται να κινηθούν νομικά, ακόμα και από κοινού, ύστερα από τη θύελλα που προκάλεσε η δημοσιοποίηση στοιχείων τα οποία δείχνουν ότι απ’ όσους νοσηλεύθηκαν στην ΜΕΘ Covid-19 δεν επέζησε ούτε ένας.

Ο τρόπος που είχαν αντιμετωπιστεί τα περιστατικά είχε προβληματίσει εξ αρχής οικογένειες ορισμένων ασθενών και όσο ενισχύεται η πληροφόρηση τόσο εντείνεται η πρόθεσή τους να αναζητηθεί κατά πόσο οι θάνατοι οφείλονται σε παραλείψεις ή αμέλεια.

Γυναίκα που έχασε τον 57χρονο σύζυγό της στη ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου, μιλώντας σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN (από το 12.40 του χθεσινού κεντρικού δελτίου) περιγράφει πόσο ραγδαία εξελίχθηκαν όλα, γεγονός που αδυνατεί να κατανοήσει. Όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με το σύζυγό της, της είπε ότι όλα ήταν καλά, σε δύο ώρες την ενημέρωσαν ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε και ότι επρόκειτο να διασωληνωθεί και μετά από λίγο πληροφορήθηκε ότι υπέστη ανακοπή και έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr, μέλη οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους άρχισαν να έρχονται σε επαφή, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν από κοινού την αναζήτηση της αλήθειας και, εφόσον προκύψουν ευθύνες, την ηθική δικαίωση για την απώλειά τους. Κατά συνέπεια, είναι πιθανό να υποβληθούν ακόμα και ομαδικές αγωγές κατά παντός υπευθύνου.

sinidisi.gr

Το άρθρο Σε ομαδικές αγωγές προσανατολίζονται συγγενείς ασθενών που πέθαναν από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αγρινίου εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.