ΡΑΒΕ-ΞΗΛΩΝΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ,ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ “ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ” ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!


Η παράταξη «Συμφωνία Ελπίδας», με επικεφαλής τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Μασούρα, από τις 28.04.2020 συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου τονίζει:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
από το δημοτικό συμβούλιο 28.04.20:
Ομολογία αποτυχίας της δημοτικής αρχής, η απαίτηση για επιπλέον κονδύλιο 137.200 ευρώ για την ολοκλήρωση της πλατείας Ανακτορίου. Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί στο 40% περίπου του συνολικού έργου, που αφορά κατά κύριο λόγο την οδό Δεληγιώργη, την πλατεία Ανακτορίου και την πλατεία Σακελλαροπούλου.
Η εγκεκριμένη από την παράταξη Αποστολάκη (στην προηγούμενη δημοτική θητεία) μελέτη της πλατείας φαίνεται ότι τροποποιείται ολοκληρωτικά. Το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε για το κόστος των προτεινόμενων εργασιών, όχι όμως για τη μελέτη! Γι’ αυτό, αρνηθήκαμε να ψηφίσουμε θετικά, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού όμως εγκρίθηκε μόνον με τις ψήφους της παράταξης του κ. Αποστολάκη. Μετά από μήνες εγκατάλειψης, το έργο δεν προχωράει και η πλατεία υποβαθμίζεται.

Κατόπιν ενημέρωσης με πρωτοβουλία μας και εκ των υστέρων από την τεχνική υπηρεσία, χωρίς να μας έχουν παρασχεθεί όμως ακόμη έγγραφα στοιχεία, παρά το αίτημά μας:
-Ο δρόμος που σκάφτηκε και είχε σχεδιαστεί αρχικά σε χαμηλότερο επίπεδο από την πλατεία, θα κατασκευαστεί εν τέλει, με κυβόλιθο, στο ίδιο ύψος με την πλατεία. Ποιος έχει ήδη πληρώσει το κόστος του σκαψίματος του δρόμου που έγινε και τώρα θα «χωθεί»; -Ασφαλώς, οι συνήθεις ύποπτοι: οι δημότες!
-Θ’ αντικατασταθούν οι πλάκες της πλατείας, από κυβόλιθο.
-Θα φυτευθούν κάποια δέντρα.
-Θα κατασκευαστούν πέργκολες μπροστά από κάθε κατάστημα, για ομοιομορφία.
Δηλαδή στην ουσία πρόκειται για «άλλο» πλέον έργο, σε σχέση με το πολυδιαφημισμένο προεκλογικά, με αυξημένο κόστος, από το «ράβε – ξήλωνε».
Κατά τ’ άλλα, ορισμένοι επιμένουν να παρουσιάζονται ως «δήμαρχοι των έργων»….

Διαβάστε περισσότερα στο xiromeropress.gr