Π.Δ.Ε. Έλεγχοι για της διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία του καταναλωτικού κοινού ενόψει Πάσχα

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΦΑΓΕΙΑ          ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Έλεγχοι για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτικού κοινού ενόψει Πάσχα
Εντατικούς ελέγχους ενόψει των εορτών του Πάσχα πραγματοποιεί η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι έλεγχοι διενεργούνται στην παραγωγή και στην διάθεση τροφίμων ζωικής προέλευσης προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του καταναλωτικού κοινού και η Δημόσια Υγεία. 
Την Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος μετέβη στην Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να ενημερωθεί για την λειτουργία των σφαγείων της περιοχής. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε αρχικά τα σφαγεία Γρίβα ΕΠΕ (στο Αιτωλικό) και στην συνέχεια τις εγκαταστάσεις των βιοµηχανικών σφαγείων στη Νεάπολη Αγρινίου (πλησίον της γέφυρας του Αχελώου). Πρόκειται για σύγχρονα σφαγεία εναρμονισμένα στα πρότυπα και τις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας.
«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ασφάλεια, στη δημόσια υγεία και στην προστασία του καταναλωτικού κοινού, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τους ελέγχους σε σφαγεία και στις επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, γιατί η διασφάλιση της προστασίας του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας αποτελεί για μας όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Βασιλόπουλος. 

Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας, ο Διδάκτωρ κτηνίατρος Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κώστας Μήλιος και ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος.

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ