Πότε καταβάλλεται το καινούργιο πακέτο για αγορά ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους


Μπορεί ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης, να απέσπασε διάφορες υποσχέσεις από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά προχθές, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί, βέβαια, την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως την περιέγραψε χθες σε ανακοίνωσή της, μετά από έκτακτη συνεδρίαση, η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Πάντως, κατά τις υποσχέσεις του υπουργού, μέσα στους επόμενους μήνες έρχονται χρήματα για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, με τον Γρύλλο Παπαδάκη να αποχωρεί, ικανοποιημένος από τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον Γεωργαντά, κάνοντας σύγκριση με Λιβανό και καταγγέλλοντας πως ο προηγούμενος δημιούργησε προβλήματα, αλλά ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρεί μεθοδικά και σταθερά στην επίλυσή τους.

«Ο υπουργός, όπως μου είπε, εξασφάλισε 100 εκατομμύρια ευρώ για έκτακτη ενίσχυση, με αφορμή τον πόλεμο, προς τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς, και τώρα το υπουργείο δουλεύει στην κατεύθυνση να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα τα μοιράσει στους κτηνοτρόφους», σύμφωνα με τον Γρύλλο Παπαδάκη. Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Μυλοποτάμου μάς μετέφερε τη δέσμευση, επίσης, τα χρήματα να καταβληθούν σε γεωργούς και κτηνοτρόφους μέσα στον Ιούλιο. Αλλά οι σχετικές ανακοινώσεις, για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων, θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. «Εγώ κατέθεσα από την πλευρά του δικού μου Συλλόγου την πρότασή μου στον υπουργό και πιστεύω να ανταποκριθεί σύντομα», λέει ο Γρύλλος Παπαδάκης, μιλώντας στο ekriti.gr.https://agronewsbomb.gr

Το άρθρο Πότε καταβάλλεται το καινούργιο πακέτο για αγορά ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.