Πρώτος στην 2η ιστιοδρομία Hansa 303 ο Αστακιώτης Γιάννης Σταύρου, αθλητής Αμεα του ΝΟ Μεσολογγίου

Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η πρώτη συμμετοχή του Ιστιοπλόου αθλητή μας Αμεα Γιάννη Σταύρου με σκάφη Hansa 303, στο διασυλλογικό αγώνα στην Καλαμάτας 10-11 Ιουνίου.

Ο αγώνας για άτομα με κινητικά προβλήματα με σύνθημα «Βρες και εσύ το δικό σου κύμα – Χάρισε ζωή – Γίνε δότης μυελού των οστών», συνδιοργανώθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και τη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες βοήθησαν να ολοκληρωθούν όλες οι ιστιοδρομίες Hansa 303 με μονό πλήρωμα και Hansa 303 με διπλό πλήρωμα.

Στον αγώνα συμμετείχαν ιστιοπλόοι από την Αθήνα, Καλαμάτα και Μεσολόγγι. Ο αθλητής μας παρόλο που είναι αρχάριος και με λίγες ώρες προπόνησης, κατάφερε στην 2η ιστιοδρομία Hansa 303 με διπλό πλήρωμα να τερματίσει πρώτος! Γεγονός που μας γεμίζει υπερηφάνεια και αισιοδοξία ότι τα καλύτερα έρχονται!! Συγχαρητήρια στον αθλητή και στον προπονητή μας Καρελάκη Παναγιώτη, είμαστε σίγουροι ότι και οι μικροί optimistes που προπονούνται μαζί με τον Γιάννη θα μοιραστούν τη χαρά του. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις εταιρίες ΑΒ Βασιλόπουλος , ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και την ΝΕΠΑ PANDORA sailing που κάλυψαν μέρος των εξόδων της αποστολής. Επίσης ευχαριστούμε τον ΝΟ Καλαμάτας για τη φιλοξενία.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, στους προπονητές και στα σωματεία τους που με το πρόγραμμα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ δίνουν την ευκαιρία σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να γνωρίσουν το συναρπαστικό αυτό άθλημα.

Το πρόγραμμα ιστιοπλοΐας για ΑΜΕΑ στηρίζεται στη πρωτοβουλία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) και του Ιδρύματος La Fondazione Terzo Pilastro Internazionale.

Πληροφορίες για τα τμήματα ιστιοπλοΐας θα βρείτε στο nommes.gr

Το ΔΣ του ΝΟ Μεσολογγίου