Πρότυπο αυτοκινούμενο πλοίο ιχθυοκαλλιέργειας έλαβε έγκριση από τον νηογνώμονα RINA (Video+Photo).

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την παγκόσμια τάση που έχει επικρατήσει στις ιχθυοκαλλιέργειες, για χωροθέτηση αυτής της δραστηριότητας στην ανοικτή θάλασσα και όχι πλησίον των ακτών, όπως με εγκληματικό τρόπο προωθείτε στη χώρα μας μέσω του λαθεμένου σχεδιασμού των Π.Ο.Α.Υ., με τελευταία αναφορά μας εδώ.
Η κοινή λογική επιτάσσει να δημιουργηθούν Π.Ο.Α.Υ. με συγκεντρωτική λογική σε ένα ενιαίο ευρύτερο θαλάσσιο χώρο, με απομάκρυνση από τις ακτές όπως είναι και η τάση παγκόσμια, σε πιο βαθιά νερά με ισχυρά ρεύματα και συνεχή ανανέωση των νερών, ώστε να παραχθεί ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, που θα πουλιέται σε τιμή με εύλογο περιθώριο κέρδους και όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα, όπου επιλέγουμε να χωροθετούμε τις μονάδες κοντά στις ακτές, σε πανέμορφους φυσικούς κόλπους, κοντά σε παραλίες, σε ρηχά νερά, με αποτέλεσμα μεγάλες θνησιμότητες και χρήση αντιβιοτικών, χαμηλής ποιότητας προϊόντα που πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους, με αποτέλεσμα μη βιώσιμες επιχειρήσεις που ουσιαστικά δεν παράγουν ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά παράγουν αγοροπωλησίες μετοχών, κόκκινα δάνεια, χρεοκοπίες και συχνές αλλαγές ιδιοκτητών.
Αναζητείται λοιπόν κοινή λογική, αφού προηγουμένως αποσυρθούν αυτοί οι λαθεμένοι και αποτυχημένοι σχεδιασμοί κάποιων, που νομίζουν ότι σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν μόνο αυτοί και τα συμφέροντα τους.

—————————————

Μια ομάδα με έδρα τη Χιλή έλαβε έγκριση σχεδιασμού για αυτό που πιστεύει ότι μπορεί να είναι ένα επαναστατικό πλοίο για τη βελτίωση της εκτροφής και της παραγωγής ψαριών. Το Ocean Ark, μια ιδέα για ένα πλωτό, υπεράκτιο, αυτοκινούμενο σκάφος υδατοκαλλιέργειας, έλαβε αρχική έγκριση από τον ιταλικό νηογνώμονα πλοίων RINA.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..