Προχωρά η μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση του 6άστερου συγκροτήματος στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, συνολικού προϋπολογισμού 107 εκατομμυρίων ευρώ.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Το παράκτιο μέτωπο Αστακού – Μύτικα – Παλαίρου – Πογωνιάς, με αλλεπάλληλες αποφάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων Αιτ/νίας, είχε καθοριστεί σαφώς αποκλειστικά και μόνο για τουριστική ανάπτυξη και ποτέ για ανάπτυξη ιχθυοτροφείων.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την νυν διοίκηση της, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά και θα πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθεί και να υπερασπιστεί την συγκεκριμένη περιοχή φιλέτο. Είναι καθήκον του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λάμπρου Δημητρογιάννη, να φύγουν από τα ελάχιστα λόγια που έχουν πει μέχρι τώρα και να πάνε στις μέγιστες πράξεις, για να σώσουν τις ακτές τις Αιτ/νίας από μία μη ανατρέψιμη και τραγική υποβάθμιση, που θα κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές και αυτοί θα συνδέσουν το όνομα τους με αυτό.
Το παράκτιο αυτό μέτωπο, ενιαίο τουριστικά με τα απαράμιλλής ομορφιάς νησιά Καλάμου – Καστού – Μεγανησίου – Ατόκου – Φερμίκουλα – Αρκούδι και Λευκάδας (κλειστό αρχιπέλαγος Ιονίου), προοριζόταν για τουριστική ανάπτυξη και ζητούμενο ήταν οι ιχθυοκαλλιέργειες να συγκεντρωθούν από τον Αστακό και Νότια στην ανοικτή θάλασσα.
Το συγκεκριμένο παράκτιο μέτωπο της Αιτ/νίας, ποτέ δεν περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό για δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ), το ίδιο και ο Κάλαμος (άκου τρέλα…, 595 στρέμματα θάλασσας για Π.Ο.Α.Υ στο παραδεισένιο Κάλαμο). Κάποια συμφέροντα το επέβαλλαν και προσπαθούν να το πετύχουν, σε ένα σχεδιασμό που καταρρίπτει την λογική, είναι μία τρέλα να θες να καταστρέψεις κάτι τόσο όμορφο, που μέσω του τουρισμού θα φέρει πολλαπλάσια οφέλη από τις υδατοκαλλιέργειες και θα κρατήσει το φυσικό κάλλος, για να μπορεί να το πουλά στους τουρίστες. 
Ματαιοπονούν και με την θέληση της κοινωνίας, δεν θα περάσουν τα παράλογα σχέδια τους.
———————————-
Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μεγάλη τουριστική επένδυση στο Βαρκό.
Σε έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) «Varko Bay Resort» στην περιοχή της Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησε η επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Π.Δ.Ε., κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..