Πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός. Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ) – Σχέδια πόλης – Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε). Τι αναφέρει το πρόγραμμα μας.

Ημερομηνία 27-9-2023
ΞΗΡΟΜΕΡΟ
ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
Στην σελίδα 2 του προγράμματος μας, στην ενότητα ”ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ – ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ”, κάνουμε εκτενή αναφορά σε ένα εργαλείο που μέχρι σήμερα έκλειπε και το οποίο για την επόμενη πενταετία εξασφαλίστηκε από την διοίκηση μας ότι θα το έχουμε, για να μπορέσουμε εμείς να καθορίσουμε τις αναπτυξιακές δράσεις στο τόπο μας και κυρίως να τις χωροθετήσουμε.
Στο πρόγραμμα της παράταξης ”ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ”, δεν αναφέρεται τίποτα για τον χωροταξικό σχεδιασμό και τα σχέδια πόλης, αγνοούν ή αποκρύβουν εσκεμμένα, την ένταξη του Δήμου στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ) και στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε), θετικές εξελίξεις που προήλθαν μέσα από πολλή δουλειά και ξεκλειδώνουν χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου.
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ – ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.
Μετά την ένταξη μας τον Μάιο του 2022 στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με προϋπολογισμό 1.072.374,47 €, την επόμενη πενταετία, θα προχωρήσουμε τον βιώσιμο και ολοκληρωμένο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, τα σχέδια πόλης Αστακού και Μύτικα, με έμφαση στις χρήσεις γης για κάθε δραστηριότητα χωριστά, δίνοντας βάρος στην αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου και παράκτιου χώρου.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..