Παναγιώτης Ηλ. Χολής: Μετά την τράπεζα ποιος παίρνει σειρά;

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ;

Κοινωνίες, χωρίς κινήματα, δεν έχουν καλή εξέλιξη.
Κοινωνίες, χωρίς κινηματικού τύπου δράσεις, δεν έχουν μέλλον.
Κοινωνίες, σε λήθαργο τις ποιο δραστήριες ηλικίες ,είναι καταδικασμένες στα χειρότερα.
Κοινωνίες ,χωρίς κοινωνικά ενδιαφέροντα, καταλήγουν σε βαριεστημένο κύκλο ζωής .

Οι κοινωνίες με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά ,τελικά καταλήγουν να χάνουν την ελευθερία τους, να χάνουν την ίδια τους την προσωπικότητα και να γίνονται άθελά τους πιόνια στην σκακιέρα των εξουσιαστών, καταστρέφοντας την ίδια τους τη ζωή και των οικείων τους.

Τώρα κλείνει και το τραπεζικό κατάστημα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στον ΑΣΤΑΚΟ!!! και η κοινωνία του τόπου μας τι κάνει; Αυτό που έκανε πάντα,γυρίζει πλευρό, αλλάζει θέση στον καναπέ, κλείνει τραπέζι στη παραλία, με παγωμένη μπύρα, ελπίζοντας το βράδυ να νικήσει η Α ή η Β ομάδα στο Πανευρωπαϊκό!!!

Και εν τω μεταξύ οι θάλασσες καταστράφηκαν, η βιοποικιλότητα απειλείτε, η Ποσειδωνία, που εκτός των άλλων συγκρατεί το μεγαλύτερο ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα, εξαφανίσθηκε!!!. Η Π.Ο.Α.Υ 41.000 στρεμμάτων απειλεί να καταστρέψει και ότι απέμεινε!!! Η Α.Π.Ε, ο Θεός να τις κάνει ανανεώσιμες, κυριεύουν 20.000 στρέμματα των χαμηλών βουνών μας,πάνω από τα κεφάλια μας και τα Φωτοβολταικά ισοπεδώνουν 22.000 στρέμματα στις χαμηλές οροσειρές μας, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να ανεβάσουν την θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα κατά 3-5 βαθμούς !!! Τα ψάρια εξαφανίσθηκαν και όσα έμειναν ξεβράζονται στην επιφάνεια του νερού, ελλείψει οξυγόνου και παρουσίας μόλυνσης των υδάτων (βλέπε λίμνη Βουλκαριά, Βόνιτσας και Αμβρακικός)

…και μείς οι τρεις στο Καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ, ε δε βαριέ, ε δε βαριέσαι αδερφέ.(στοίχοι Σώτιας Τσώτου, απόδοση Κώστας Χατζής)

Μόνο που έτσι, κάποια μέρα θα συνειδητοποιήσουμε ότι μας έχουν πάρει και τα σώβρακα!!!

Ζητείται λύση…!!!


Παναγιώτης Ηλ. Χολής