Παλαιότερο άρθρο: Τα μικρά προβλήματα καθημερινότητας των χωριών μας και ο ρόλος των Προέδρων.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Επαναφέρουμε σήμερα στην δημόσια συζήτηση το θέμα της πάγιας προκαταβολής στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, αναδημοσιεύοντας ένα παλιό μας άρθρο, όπως το είχαμε αναδείξει το μακρινό 2015 τον Μάρτιο.
Η άποψη μας παραμένει από τότε μέχρι σήμερα η ίδια για την πάγια προκαταβολή. Θεωρούμε ότι πρέπει να δίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί είναι πεποίθηση μας ότι σίγουρα θα πιάσει και θα πιάνει τόπο, με παρεμβάσεις πραγματικές, μετρήσιμες και αξιολογημένες από τους κατοίκους των χωριών.
Προσωπική μας γνώμη είναι ότι πρέπει να δίνεται ακόμα και πάνω από το ελάχιστο ποσό που προβλέπει ο νόμος, γιατί όλοι οι Πρόεδροι, είναι οι πιο κοντινοί στα μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά και λογοδοτούν σε κάθε βήμα που κάνουν στο χωριό τους, στον δρόμο, στο πεζοδρόμιο, στο μπακάλικο, στον φούρνο στο καφενείο.
Η λύση των προβλημάτων είναι μονόδρομος γι αυτούς, όταν έχουν φυσικά τους ανάλογους οικονομικούς πόρους.
——————————-
Παλαιότερο άρθρο: https://mytikaspress.blogspot.com
Στα άρθρα 82 και 84 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπονται αντίστοιχα οι αρμοδιότητες του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας και οι αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβουλίου και η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετές και έχουν να κάνουν κυρίως με την καθημερινότητα των κατοίκων. Προβλέπεται επίσης και ένας οικονομικός πόρος με την ονομασία πάγια προκαταβολή.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..