Πήρε Π.Δ. η Π.Ο.Α.Υ στις 23 Ιανουαρίου 2023. Ευκαιρία να χαρούν τα διάφορα «ανώνυμα» διαδικτυακά παπαγαλάκια και ο αγώνας για κάποιους συνεχίζεται δικαστικά.


Αναρτήθηκε 23 Ιανουαρίου στο Εθνικό Τυπογραφείο, το ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας,……. κάτι που ήταν αναμενόμενο μιας και η Κυβέρνηση έχει εκφράσει σε όλους τους τόνους ότι υποστηρίζει αυτό το σχεδιασμό και σε αυτό δεν υπάρχει καμία έμπρακτη αντίδραση, ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε και από την ελλάσονα. Μόνο το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, έχουν δηλώσει καθαρά και δημόσια και με κοινοβουλευτικές ενέργειες, την σαφή αντίθεση τους σε αυτό το σχεδιασμό.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως με πολύ σαφήνεια και υπευθυνότητα έχει δημόσια ενημερώσει η Επιτροπή Αγώνα και τα έχουμε διαβάσει, θα υπάρξει κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ με την Δικηγόρο του Δήμου Ξηρομέρου, που πρόσφατα ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, τις ψήφους της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου του Δημήτρη Κομπλίτση, τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Παπαναστάση Στέλιου και Κολοβού Χρήστoυ, διαφοροποιούμενων από τον επικεφαλής της παράταξης τους, και με την στήριξη ενός μόνο ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του Θωμά Καρφή και κανενός άλλου και όλα αυτά είναι γεγονότα και όχι σενάρια φαντασίας και μυθοπλασίας (δείτε εδώ).
Μάλιστα έχει καταγραφεί ποιοι δεν ήθελαν τον ορισμό της Δικηγόρου, με όνομα και επώνυμο, όπως το ίδιο είχε γίνει και σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την πληρωμή της Δικηγόρου για την καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (δείτε εδώ).
Συνοψίζοντας θα πούμε, ότι πήρε Π.Δ η αγαπημένη Π.Ο.Α.Υ κάποιων, άρα ευκαιρία να χαρούν, να ειρωνευτούν, να χύσουν το δηλητήριο σε αυτούς που προσπαθούν την ήττα που εθελοντικά παρέλαβαν (λίγοι έχουν το θάρρος εθελοντικά να παραλαμβάνουν ήττες), να την ανατρέψουν και να την μετατρέψουν σε νίκη, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, αλλά για το τόπο.
Επίσης και η κοινωνία των πολιτών, δηλαδή ο καθένας από εμάς, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί θίγονται τα συμφέροντα όλων, με την κατακόρυφη υποβάθμιση των περιουσιών μας που θα επιφέρει η ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ, θίγονται οι ζωές όλων και ακόμα περισσότερο των ανθρώπων που ζουν από τον τουρισμό. Το θέμα είναι γνωστό, έχει δοθεί πλήρης ενημέρωση και το να λέμε η κοινωνία γιατί δεν ξεσηκώνεται, εξαιρώντας τον εαυτό μας που δεν ξεκουνάει, δεν προσφέρει τίποτα.
Αγαπητοί συμπολίτες, μετά θα είναι πολύ αργά για δάκρυα… και για απόδοση ευθυνών σε αυτούς που προσπαθούν, από αυτούς που είναι αμέτοχοι και θεατές.
Διαχρονικά ποιές είναι οι ευθύνες γι αυτή την υπόθεση, έχουν όνοματεπώνυμα και τα ξέρουν όλοι να είστε σίγουροι…
Αυτά δεν αλλάζουν, όση σπέκουλα και αν πέσει από τους μόνιμα και έμπρακτα απόντες και απέναντι και ας προσποιούνται ότι νοιάζονται.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ.


mytikaspress