Πάλαιρος: Άνδρας πήδηξε στη θάλασσα και φώναζε σε έξαλλη κατάσταση

Ένα περίεργο συμβάν αναστάτωσε τους κατοίκους στην Πάλαιρο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ένας αλλοδαπός, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πήδηξε στο λιμάνι της Παλαίρου σε έξαλλη κατάσταση, αφήνοντας το καταμαράν του και κολυμπούσε φωνάζοντας, ενώ κόντεψε να φτάσει στην απέναντι όχθη όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του katounanews.gr.

Στο λιμάνι προκλήθηκε αναστάτωση με τους περαστικούς να προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Μάλιστα, ο αλλοδαπός άνδρας αρνήθηκε τη βοήθεια ντόπιου που τον πλησίασε με τη βάρκα του με σκοπό να τον βγάλει από τη θάλασσα.

Στην περιοχή έσπευσε το Λιμενικό Σώμα, με ένα περιπολικό όχημα από ξηράς και ένα περιπολικό σκάφος το οποίο προσέγγισε το σημείο όπου βρισκόταν ο άνδρας.

Αρχικά, ο αλλοδαπός δήλωσε ότι δεν έχρηζε συνδρομής, στη τη συνέχεια όμως περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για λουόμενο σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λιμένα Παλαίρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Στην περιοχή έσπευσαν, περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε ο ανωτέρω.

Με τη συνδρομή ιδιωτικού αλιευτικού σκάφους, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας προσέγγισαν τον εν λόγω λουόμενο, ο οποίος αρχικά δήλωσε ότι δεν έχρηζε συνδρομής, ενώ στη συνέχεια, περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή».