Ο.Π.ΣΥ.Ξ.Έφυγε από κοντά μας ο Παναγιώτης Στράτος (Μπάρμπα Πάνος) από τα μακροβιότερα μέλη του πολιτιστικού κινήματος Ξηρομέρου.

Έφυγε από κοντά μας ο Παναγιώτης Στράτος (Μπάρμπα Πάνος) από τα μακροβιότερα μέλη του πολιτιστικού κινήματος Ξηρομέρου. 
Ο συμπατριώτης μας από το Θύρρειο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  Παναγιώτης Στράτος (Μπάρμπα Πάνος)  έφυγε  από κοντά μας για το ταξίδι που δεν έχει γυρισμό σε ηλικία 89 ετών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε λύπη στο χωριό του και σε όλο το Ξηρόμερο.  
Ο Μπάρμπα Πάνος με τον ακέραιο χαρακτήρα του απετέλεσε εξαίρετο παράδειγμα Ξηρομερίτη, υπηρέτησε με δυναμισμό και ειλικρίνεια το πολιτιστικό κίνημα της περιοχής μας και  η προσφορά του είναι ανεκτίμητη. 
          Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Θυρρειωτών Αθήνας, τον οποίο υπηρέτησε από τη θέση του Προέδρου, του Ταμία και του απλού μέλος,  επί πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.  Υπήρξε ταμίας  του Κ.Σ. της  Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου. 
    Η κηδεία του έγινε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό του το Θύρρειο. 
      Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.
     Ας είναι το χώμα που τον σκέπασε ανάλαφρο και η μνήμη του αιώνια.
     Καλό Παράδεισο να έχεις αγαπημένε μας Μπάρμπα Πάνο
  
Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) 


Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ